Tevreden klanten geven ons een:

Faillissement opkopen; hoe werkt dat?

Het opkopen van faillissementen kan een interessante kans zijn voor ondernemers en investeerders. Bij een faillissement komen vaak waardevolle goederen, inventaris en voorraden beschikbaar die tegen een fractie van hun oorspronkelijke waarde kunnen worden overgenomen. Maar wat houdt dit proces precies in en hoe werkt het? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van faillissement opkopen als faillissement opkoper en verkennen we de mogelijkheden en valkuilen.

Faillissementsboedel: wat is het?

De faillissementsboedel bestaat uit alle activa van het failliete bedrijf. Dit omvat zowel materiële goederen als immateriële activa zoals merkrechten. Curatoren of een ander opkoper faillissement zijn verantwoordelijk voor de verkoop van deze boedel, vaak via online veilingen of directe verkoop aan geïnteresseerde partijen, om de opbrengst te verdelen onder de schuldeisers.

Faillissement inboedel overnemen als opkoper

Wanneer een bedrijf failliet gaat, wordt de inboedel vaak door de curator te koop aangeboden. Dit kan variëren van kantoormeubilair zoals bureaustoelen en bureaus tot gespecialiseerde apparatuur. Het overnemen van een faillissement inboedel kan aantrekkelijk zijn voor andere bedrijven of opkopers die op zoek zijn naar koopjes. Dit wordt meestal met behulp van een faillissementsveiling gedaan. Na een faillisement kopen bedrijven zo een partijhandel vaak binnen 24 uur op om het in hun magazijn op te slaan. Op deze manier kunnen zij boedel uit faillissementen tegen een lage prijs verkopen.

Wat gebeurt er met de inventaris van een winkelier die failliet is verklaard?

Op het moment dat een bedrijf failliet gaat wordt de voorraad van een failliete winkelier wordt vaak opgenomen in de faillissementsboedel en verkocht via veilingen of direct aan opkopers. Dit biedt een kans voor andere winkeliers of online handelaren om kwaliteitsproducten tegen gereduceerde prijzen in te kopen. 

Waar vind ik producten van winkeliers na faillissement?

Producten van failliete winkeliers zijn vaak te vinden op online veilingsites of via gespecialiseerde opkopers van faillissementspartijen. Deze platforms bieden een breed scala aan producten, van kantoorinrichting tot winkelvoorraden. Dit soort restpartijen worden vaak snel opgekocht, dus u moet wel snel zijn.

Wat gebeurt er met producten nadat een bedrijf failliet gaat?

Producten van failliete winkeliers worden meestal door opkopers gekocht en weer op de markt gebracht. Dit kan via eigen verkoopkanalen zijn of door de producten door te verkopen aan andere retailers.

Faillissement verkoop boedel tegen een eerlijk prijs

Meubels uit faillissementverkopen kunnen aanzienlijk onder de marktwaarde worden aangeboden. Dit biedt kansen voor zowel zakelijke als particuliere kopers om kwaliteitsmeubilair tegen een eerlijke prijs aan te schaffen. Het opkopen van faillissementen kan lucratief zijn, maar het vereist zorgvuldigheid en een goed begrip van het proces en de risico’s. Door uzelf goed te informeren en te voorzien van deskundig advies, kunt u weloverwogen beslissingen nemen en de kans op succes vergroten.

ZSM Woningontruiming helpt u graag

Het opkopen van faillissementen biedt zowel kansen als uitdagingen. Met de juiste kennis en aanpak kunt u waardevolle activa verwerven tegen gereduceerde prijzen, terwijl u helpt bij het efficiënte afwikkeling van failliete bedrijven. Zoals altijd is due diligence cruciaal; zorg ervoor dat u goed onderzoek doet en weet wat u koopt voordat u een investering doet.

Vraag een gratis offerte aan

Wilt u een prijsopgave ontvangen voor het leeghalen van uw woning of pand? Vraag dan een gratis offerte aan. Dit is helemaal vrijblijvend en u zit nergens aan vast. Door een offerte aan te vragen, krijgt u een beter idee van de kosten en de diensten die we u kunnen aanbieden.

Heeft u nog vragen of wilt u advies voordat u een offerte aanvraagt? Dan kunt u ons ook altijd bellen op 070-2116102. U kunt ons tevens een mail sturen via: info@zsm-woningontruiming.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk reageren op uw aanvraag.


Veelgestelde vragen

Wat betekent het precies een faillissement op te kopen?

Het opkopen van een faillissement houdt in dat u activa of voorraden van een failliet verklaard bedrijf koopt. Dit gebeurt meestal via een curator die deze goederen verkoopt om schulden van het failliete bedrijf af te lossen.

Hoe vind ik bedrijven die failliet zijn gegaan om op te kopen?

U kunt failliete bedrijven vinden via faillissementsregisters, online veilingen, en door contact op te nemen met curatoren. Ook zijn er gespecialiseerde websites en veilinghuizen die informatie bieden over faillissementsverkopen.

Is het kopen van faillissementsgoederen altijd voordelig?

Hoewel het vaak voordelig kan zijn, is het belangrijk om rekening te houden met de staat van de goederen en eventuele bijkomende kosten. Soms kunnen de kosten voor transport en opslag de lage aankoopprijs tenietdoen.

Kan ik rechtstreeks onderhandelen met de curator over de prijs?

Ja, in sommige gevallen kunt u rechtstreeks onderhandelen met de curator, vooral als het gaat om grotere of meer waardevolle activa.

Waardebepaling na faillissement opkoop

Voor een nauwkeurige waardebepaling kunt u het beste een taxateur inschakelen. Zij kunnen een professionele schatting geven van de waarde van de activa.

Wat gebeurt er als ik na aankoop verborgen gebreken ontdek in de goederen?

Bij faillissementsverkopen koopt u meestal ‘zoals gezien, waar gezien’, wat betekent dat er geen garanties zijn. Het is daarom belangrijk om de goederen grondig te inspecteren vóór de aankoop.

Zijn er juridische risico’s verbonden aan het kopen van faillissementsgoederen?

Er kunnen juridische risico’s zijn, zoals claims van schuldeisers of onopgeloste eigendomsrechten. Zorg dat u vooraf juridisch advies inwint.

Hoe snel moet ik handelen als ik geïnteresseerd ben in een faillissementsverkoop?

Het is raadzaam om snel te handelen, aangezien goede deals vaak snel worden gesloten. Wees voorbereid om snel beslissingen te nemen.

Kan ik faillissementsgoederen opkopen als particulier, of moet ik een bedrijf hebben?

Zowel particulieren als bedrijven kunnen faillissementsgoederen opkopen. De procedure is over het algemeen hetzelfde, hoewel sommige veilingen of verkopen zich specifiek kunnen richten op zakelijke kopers.

Wat moet ik doen als ik problemen ondervind na de aankoop van een faillissementspartij?

Neem contact op met de verkoper of curator om het probleem te bespreken. Als dat niet helpt, kunt u juridisch advies inwinnen over uw rechten en mogelijke vervolgstappen.