Tevreden klanten geven ons een:

Gevolgen verhuizen ouderen; nieuwe omgeving

De gevolgen van het verhuizen van ouderen is een onderwerp dat steeds meer aandacht krijgt. Dit artikel duikt diep in deze materie, waarbij we een menselijke en analytische aanpak hanteren om een helder beeld te schetsen van wat er allemaal komt kijken bij de verhuizing van senioren. Wanneer een oudere gaat verhuizen is dit gewoonweg extra moeilijk en daarom helpen wij senioren die verhuizen. Zo kan iedereen wonen waar die wilt.

Waarom verhuizen op latere leeftijd extra zorg vereist

Verhuizen op latere leeftijd is een ingrijpende gebeurtenis. Ouderen verlaten vaak hun huidige woning, een plek vol herinneringen, om naar een nieuwe woonomgeving te gaan. Dit proces vergt niet alleen fysieke maar ook emotionele aanpassing. Daarom wordt er vaak nog een lange tijd getobd over het wel of niet te verhuizen. Want willen verhuizen is natuurlijk nog altijd anders dan moeten verhuizen. 

Welke gevolgen brengen senioren verhuizingen met zich mee?

De verhuizingen van senioren kunnen diverse gevolgen hebben. Aan de ene kant is er het verlies van de vertrouwde sociale netwerken en de oude woning. Aan de andere kant biedt een nieuwe woning soms betere faciliteiten en ligt deze dichter bij familie of vrienden. Er zijn in ieder geval genoeg redenen voor ouderen om te verhuizen, maar er zijn helaas dus ook genoeg redenen voor ouderen om dit niet te willen. De redenen waarom bespreken wij verder in dit artikel. 

Verhuizen brengt ook voordelen voor ouderen

Een nieuwe woning kan gelijkvloers zijn, waardoor de mobiliteit voor senioren verbetert. Ook kunnen de sociale contacten in de nieuwe buurt een positieve impact hebben. Meestal verhuizen mensen om deze voordelen. Men blijft vaak zo lang mogelijk op het oude adres wonen, maar wanneer dit niet meer gaat is een seniorenverhuizing natuurlijk wel een goede uitkomst.

Waar moet je op letten bij het verhuizen van ouderen?

Het is belangrijk om rekening te houden met zowel de emotionele als de praktische aspecten. Een goede voorbereiding is het halve werk en hierbij kan het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf zoals ZSM Woningontruiming u helpen. 

Waarom ouderen verhuizen:

Senioren kiezen er vaak voor om te verhuizen vanwege hun gezondheid, de wens om dichter bij familie te wonen, of omdat hun huidige woning ongeschikt wordt. Tegenwoordig wordt er zelfs vaak gekozen om bij vrienden te wonen in plaats van in een nieuwe huis in te trekken. Bij vrienden wonen kan verschillend redenen hebben, maar vaak is het gewoonweg financieel heel erg aantrekkelijk. Senioren kiezen er soms voor om te verhuizen wanneer ze zorg nodig hebben die niet in hun huidige woning geboden kan worden, of als ze dichter bij essentiële voorzieningen willen zijn.

Redenen voor senioren om niet te verhuizen zijn:

Veel senioren willen blijven wonen in hun eigen buurt, vanwege de vertrouwdheid en de aanwezigheid van een bestaand sociaal netwerk. Minder dan de helft verhuist naar een nieuwe plaats.

Senioren verhuizen liever niet

Onderzoek wijst uit dat de meeste senioren liever in hun eigen woning blijven wonen, ongeacht de ongemakken die dit soms met zich meebrengt. U kunt zich vast wel voorstellen wat een rompslomp een koopwoning met zich meebrengt. Al die dingen die je moet regelen! Dat zijn natuurlijk geen leuke activiteiten en dan moet u de verhuisdozen ook niet vergeten! 

Hulp voor senioren om te verhuizen

Wij bieden praktische tips en ondersteuning bij het gehele verhuisproces van senioren. Van het uitkiezen van een geschikte woning tot aan het helpen bij het inpakken en het regelen van een ontruiming. Een verhuisbedrijf is niet meer nodig, ZSM Woningontruiming weet u precies te helpen. 

Vraag een gratis offerte aan

Wilt u een prijsopgave ontvangen voor een verhuizing? Vraag dan een gratis offerte aan. Dit is helemaal vrijblijvend en u zit nergens aan vast. Door een offerte aan te vragen, krijgt u een beter idee van de kosten en de diensten die we u kunnen aanbieden.

Heeft u nog vragen of wilt u advies voordat u een offerte aanvraagt? Dan kunt u ons ook altijd bellen op 070-2116102. U kunt ons tevens een mail sturen via: info@zsm-woningontruiming.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk reageren op uw aanvraag.