Tevreden klanten geven ons een:

Huis leeghalen na overlijden; een moeilijke tijd

Wanneer een dierbare overlijdt is dit een moeilijke periode voor de nabestaanden. Helaas moeten vrienden en familie naast het rouwen ook andere zaken regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de uitvaart. Je kunt je vast wel voorstellen hoe moeilijk dit voor de nabestaanden is en precies daarom wordt er vaak gekozen om een professioneel bedrijf in te huren voor het leeghalen van het huis van een overledene. De waardevolle herinneringen aan de woning van de nabestaanden staan in de weg waardoor het allemaal te zwaar kan zijn. Bij ZSM Woningontruiming hebben we hier erg veel begrip voor.

Een huis ontruimen na overlijden

Voor de nabestaanden kan het erg onduidelijk zijn wie er verantwoordelijk is voor de woningontruiming van de overledene. In Nederland zal de partner of zullen andere bloedverwanten erven. Wanneer er sprake is van een testament kan dit natuurlijk ook een heel ander persoon zijn. Dat erfgenamen verantwoordelijk zijn voor een woningontruiming betekent echter niet dat zij het zelf moeten uitvoeren.

Een huis leegruimen kan door de moeilijke omstandigheden beter worden overgelaten aan een professioneel ontruimingsbedrijf. Het bedrijf zal altijd duidelijke afspraken maken en ervoor zorgen dat de woning in originele staat opgeleverd wordt. In het geval van een koopwoning zullen zij deze verkoopklaar maken.

Een huurwoning ontruimen

Na overlijden van de bewoner moet een huurwoning vaak zo snel mogelijk ontruimt worden. Hierbij moet er ook rekening worden gehouden met de eisen van de verhuurder of woningbouw. Bij oplevering moet de woning leeg en bezemschoon zijn. Hiervoor moeten er speciale werkzaamheden worden uitgevoerd. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld het verwijderen van vloerbedekking of het verven van de muren.

Een koopwoning ontruimen

Een koopwoning moet zo snel mogelijk verkoopklaar worden gemaakt. Het is namelijk zo dat zolang de woning niet verkocht wordt de wettige erfgenaam moet opdraaien voor de kosten en dit wil je natuurlijk niet.

Waardevolle spullen en/of dierbare spullen

Een woning laten leeghalen of laten schoonmaken door een bedrijf betekent natuurlijk wel dat er sprake moet zijn van enige vertrouwen. Gelukkig hebben de verhuisbedrijven in Nederland altijd goede werknemers in dienst die op een respectvolle manier met waardevolle spullen omgaan. Wat er met inboedel gebeurt wordt altijd van tevoren besproken. Komen de ontruimers tijdens de klus nog andere belangrijke documenten of spullen tegen? Dan zullen zij dit direct doorgeven aan hun leidinggevende.

Kosten woningontruiming

Ontruimingen na overlijden kosten soms wel wat. De totale kosten hebben de te maken met verschillende factoren. Ja, het is altijd een arbeidsintensieve klus, maar ook andere factoren beïnvloeden de prijs. Inboedel speelt bijvoorbeeld een grote rol of het type woning. Is het een kleine of grote woning? Ook moet er gekeken worden naar bijkomende kosten voor de extra werkzaamheden. Hierdoor is het onmogelijk om een schatting van de gemiddelde prijs te geven.

Vraag gratis offertes aan bij ZSM

Moet jij vanwege omstandigheden een huis leeg achterlaten? Een professioneel bedrijf kan het huis leeghalen en zij doen dit vaak tegen scherpe tarieven.

Voor een precieze prijsindicatie voor een huis leeghalen na overlijden kun je bij ZSM Woningontruiming nu een gratis offertes aan vragen. Deze service is helemaal vrijblijvend. De aanvraag dien je online in door ons handige formulier in te vullen. Vervolgens zullen we na 6 uur de offerteaanvraag beantwoorden met een offerte op maat. Meteen een woningontruiming inplannen of wilt u alvast een datum reserveren? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak of meer informatie via: 070-2116102.