Tevreden klanten geven ons een:

Inboedel te koop wegens sterfgeval

“Inboedel te koop wegens sterfgeval” is een zoekwoord dat op het internet vaak wordt ingetikt door mensen die te maken hebben gehad met het verlies van een dierbare. Het komt regelmatig voor dat nabestaanden na het overlijden van een geliefde worden geconfronteerd met de taak om de woning van de overledene te ontruimen. Een huis leeghalen na overlijden is een emotioneel en vaak ook praktisch lastige klus.

Wat te doen met inboedel na overlijden?

Na het verlies van een dierbare moet er veel geregeld worden. Het leeghalen van de woning is hier een belangrijk onderdeel van. Dit is een klus die vaak onderschat wordt, zowel in tijd als in emotionele belasting. Veel erfgenamen kiezen er daarom voor om de ontruiming uit te besteden aan professionals. Dit bespaart niet alleen tijd, maar kan ook helpen om het verlies van een dierbare te verwerken. Onze ontruimers helpen u hier dan ook graag bij.

Een huis laten leeghalen na overlijden

Een woningontruiming kan behoorlijk in de kosten lopen. Er zijn echter manieren om te besparen op deze kosten. Een daarvan is om zelf inboedel te verkopen. Door inboedel te koop aan te bieden, kunnen erfgenamen de kosten van de ontruiming compenseren. Het verkopen van inboedel kan bijvoorbeeld via marktplaats of een veiling.

ZSM Woningontruiming helpt u graag

Er zijn verschillende redenen waarom het verstandig kan zijn om een ontruiming uit te besteden aan professionals zoals ZSM Woningontruiming. Ten eerste is het een emotioneel belastende taak, die vaak wordt onderschat. Daarnaast kan het veel tijd in beslag nemen om inboedel te sorteren, te verkopen of af te voeren. Door een professioneel bedrijf als ZSM Woningontruiming in te huren, wordt deze last uit handen genomen. 

Ook is het misschien fijn om te weten dat ZSM Woningontruiming soms als opkoper kan optreden en wij ons hierbij dus bezighouden met inboedel opkopen. Wil u de woning ontruimen? Dan kunt u met familieden kijken naar de verdeling van de inboedel en kunt u de rest van de bruikbare inboedel door ons laten opkopen. Als ontruimingsbedrijf zullen wij de aan u betaalde kosten uiteraard van uw offerte aftrekken. Zo kan een huis ontruimen dus vaak ook nog eens voordeliger uitpakken.

Een woningontruiming kost gemiddeld..

De kosten van een woningontruiming zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning, de hoeveelheid inboedel en de locatie. In 2023 liggen de gemiddelde kosten voor een woningontruiming tussen de 500 en 1500 euro. Het is verstandig om bij ons een gratis offerte op te vragen zodat wij een offerte op maat voor u kunnen samenstellen.

Waardevolle spullen

Wanneer u inboedel wilt verkopen, is het belangrijk om de waarde ervan te bepalen. Dit kan door middel van een taxatie. Een taxateur kan de waarde van de inboedel inschatten en een adviesprijs geven voor de verkoop. Hierdoor weet u zeker dat u een eerlijke prijs krijgt voor alle inboedel. 

Zelf inboedel verkopen na het overlijden van een dierbare

Het zelf verkopen van inboedel kan een goede manier zijn om de kosten van een woningontruiming te compenseren. Zoals u eerder heeft kunnen lezen zijn er verschillende manieren om inboedel te verkopen, zoals bijvoorbeeld via marktplaats, een veiling of een kringloopwinkel. Het is belangrijk om de inboedel goed te fotograferen en te beschrijven om de verkoopkansen te vergroten.

Het inschakelen van taxateurs

Een andere manier om de waarde van inboedel te bepalen, is door het te laten taxeren. Een taxateur kan de waarde van de inboedel inschatten en een adviesprijs geven voor de verkoop. Hierdoor weet u zeker dat u een eerlijke prijs krijgt voor de inboedel. Als professionele ontruimer hebben wij uiteraard ook professionele taxateurs die u kunnen helpen uw inboedel eerlijk te verkopen. 

Ontruiming van de woning

Het verlies van een dierbare is een emotioneel zware periode, waarin er veel geregeld moet worden. Het ontruimen van de woning is hier een belangrijk onderdeel van. Het is een taak die vaak wordt onderschat, zowel in tijd als in emotionele belasting. Veel erfgenamen kiezen er daarom voor om de ontruiming uit te besteden aan professionals zoals ZSM Woningontruiming. Hierdoor wordt de last uit handen genomen en kan er meer tijd worden besteed aan het verwerken van het verlies.

Vraag een gratis offerte aan

Wilt u een prijsopgave ontvangen voor het leeghalen van uw woning? Vraag dan een gratis offerte aan. Dit is helemaal vrijblijvend en u zit nergens aan vast. Door een offerte aan te vragen, krijgt u een beter idee van de kosten en de diensten die we u kunnen aanbieden.

Heeft u nog vragen of wilt u advies voordat u een offerte aanvraagt? Dan kunt u ons ook altijd bellen op 070-2116102. U kunt ons tevens een mail sturen via: info@zsm-woningontruiming.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk reageren op uw aanvraag.


Veelgestelde vragen

Er zijn veel vragen omtrent het leeghalen van een woning na een overlijden en daarom hebben wij hieronder de meest gestelde vragen voor u beantwoord.

Wat moet ik doen als erfgenaam van een huurwoning?

Als erfgenaam van een huurwoning moet u contact opnemen met de verhuurder om de situatie te bespreken. In veel gevallen zal de huurwoning moeten worden ontruimd en de sleutels worden ingeleverd.

Wat moet ik doen als erfgenaam van een koopwoning?

Als erfgenaam van een koopwoning moet u contact opnemen met de hypotheekverstrekker om de situatie te bespreken. In veel gevallen zal de woning moeten worden verkocht of overgenomen worden door de erfgenamen.

Wat moet ik doen als ik zelf de woning wil ontruimen?

Als u zelf de woning wilt ontruimen, is het belangrijk om goed te plannen en te organiseren. Maak een lijst van de inboedel die u wilt verkopen, weggooien of doneren. Om tijd en energie te besparen kunt u contact opnemen met een kringloopwinkel of veiling om de verkoop te laten regelen.