Tevreden klanten geven ons een:

Schuur ontruimen door professionele ontruimers

Heeft uw schuur dringend behoefte aan een opruimbeurt? Bent u het zat om door een chaos van spullen te navigeren telkens wanneer u iets uit de schuur nodig hebt? Dan is het hoog tijd om uw schuur te ontruimen! In dit artikel bespreken we waarom het belangrijk is om uw schuur op te ruimen, hoe u dit stapsgewijs kunt aanpakken, en waar u professionele hulp kunt vinden voor een efficiënte schuurontruiming. 

Uw schuur opruimen

Een schuur of garage kan gemakkelijk een verzamelplaats worden voor allerlei spullen die u niet langer nodig heeft. Van oude fietsen en tuinmeubilair tot gereedschap dat u nooit gebruikt. De schuur kan al snel een rommelige en ongeorganiseerde ruimte worden. Het ontruimen van uw schuur biedt niet alleen een opgeruimde omgeving, maar het zorgt er ook voor dat u gemakkelijk bij de benodigde spullen kunt en het maximaliseert de bruikbare ruimte.

Waarom een schuur ontruimen?

Een ontruiming heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor meer overzicht en een georganiseerde ruimte. U kunt eenvoudig de spullen vinden die u zoekt, zonder eindeloos te hoeven zoeken. Bovendien creëert een opgeruimde schuur een aangename omgeving en geeft het u gemoedsrust. Een schone en nette schuur is ook veiliger, omdat u minder risico loopt om over ongewenste voorwerpen te struikelen. 

Gaat u verhuizen en de woning verlaten? Dan is het bezemschoon opleveren van de woning vaak een vereiste en in dit geval moet u ook de schuur of garage opruimen. U kunt in dit geval natuurlijk nergens enige inboedel achterlaten.

De voordelen van een opgeruimde schuur

Een opgeruimde garage of schuur heeft tal van voordelen. Het maakt het gemakkelijker om uw spullen te beheren en te onderhouden. U kunt de schuur efficiënter gebruiken en meer ruimte creëren voor nieuwe spullen of projecten. Bovendien draagt een georganiseerde schuur bij aan een betere luchtcirculatie, wat de levensduur van uw gereedschap en andere waardevolle spullen kan verlengen.

Wanneer is het tijd om de schuur te ontruimen?

Het is belangrijk om te weten wanneer het tijd is om uw schuur te ontruimen. Enkele tekenen dat uw schuur een opruimbeurt nodig heeft, zijn onder andere:

 • De schuur is overvol en u kunt geen ruimte meer vinden voor nieuwe spullen.
 • U heeft moeite om de benodigde spullen te vinden omdat alles door elkaar ligt.
 • Er is weinig bewegingsruimte in de schuur vanwege overvloed aan spullen.
 • U bent bang om de schuur binnen te gaan vanwege de chaos en het risico om iets omver te stoten.

Stapsgewijze handleiding voor schuurontruiming

Het ontruimen van een schuur kan een overweldigende taak lijken, maar met een stapsgewijze aanpak kunt u het proces vereenvoudigen. Volg deze stappen om uw schuur efficiënt en effectief te ontruimen:

 1. Maak een plan en stel doelen op.
 2. Verzamel de benodigde materialen, zoals vuilniszakken, dozen en schoonmaakmiddelen.
 3. Haal alles uit de schuur en sorteer de spullen in verschillende categorieën: behouden, afval, doneren aan de kringloop of verkopen.
 4. Reinig de schuur grondig, inclusief vegen en het verwijderen van spinnenwebben.
 5. Installeer opbergoplossingen, zoals rekken en planken, om de ruimte georganiseerd te houden.
 6. Plaats de spullen die u wilt behouden netjes terug in de schuur.
 7. Zorg ervoor dat de weg te geven of te verkopen spullen op de juiste manier worden afgevoerd.

Professionele hulp bij schuurontruiming

Als u geen tijd, energie of mogelijkheid heeft om zelf uw schuur te ontruimen, kunt u overwegen om professionele hulp in te schakelen. Een ontruimingsbedrijf zoals ZSM Woningontruiming kan u assisteren bij het efficiënt en vakkundig leeghalen van uw schuur. Wij hebben de expertise, ervaring en benodigde middelen om het proces soepel te laten verlopen en ervoor te zorgen dat de schuur bezemschoon wordt opgeleverd. Wilt u uw garage laten opruimen? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. 

Duurzaamheidsopties voor ongewenste spullen

Bij het ontruimen van uw schuur komt u waarschijnlijk spullen tegen die u niet langer wilt houden. Dit gebeurt vaak in het geval van een overlijden. In plaats van spullen simpelweg weg te gooien, kunt u in dit geval misschien overwegen om duurzaamheidsopties te verkennen. Bijvoorbeeld, u kunt waardevolle spullen doneren aan kringloopwinkels of goede doelen. Ook kunt u kijken of bepaalde materialen gerecycled kunnen worden.

Wanneer wij uw garage leegruimen en de spullen in de garage of schuur moeten afvoeren, kiest u er zelf voor wat er precies moet gebeuren. Wij kunnen opruimen of ontruimen.

Hoe een offerte voor schuurontruiming aanvragen?

Als u ZSM Woningontruiming wilt inschakelen voor het ontruimen van uw schuur, is het raadzaam om een gratis offerte aan te vragen. Zo weet u precies wat de kosten 2023 voor de werkzaamheden zijn. Dit kan eenvoudig én gratis via onze website. Heeft u een spoedontruiming en wilt u zo snel mogelijk de schuur of garage leeghalen? Dan kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen op telefoonnummer 0702116102 zodat wij direct voor u aan de slag kunnen.

Tot slot

Het ontruimen van uw schuur is een belangrijke taak om een opgeruimde en functionele ruimte te creëren. Door de voordelen van een opgeruimde schuur te benutten en professionele hulp in te schakelen, kunt u genieten van een georganiseerde en stressvrije omgeving. Vergeet niet duurzaamheidsopties te overwegen voor ongewenste spullen. U kunt bij ZSM Woningontruiming te allen tijde een vrijblijvende offerte aanvragen.

Vraag een gratis offerte aan

Wilt u een prijsopgave ontvangen voor het leeghalen van uw woning of schuur? Vraag dan een gratis offerte aan. Dit is helemaal vrijblijvend en u zit nergens aan vast. Door een offerte aan te vragen, krijgt u een beter idee van de kosten en de diensten die we u kunnen aanbieden.

Heeft u nog vragen of wilt u advies voordat u een offerte aanvraagt? Dan kunt u ons ook altijd bellen op 070-2116102. U kunt ons tevens een mail sturen via: info@zsm-woningontruiming.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk reageren op uw aanvraag.


Veelgestelde vragen

Wat kost het om een schuur te laten ontruimen?

De kosten voor het laten ontruimen van een schuur variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de schuur, voorrijkosten, de hoeveelheid spullen en de benodigde arbeid. Het is raadzaam om een offerte bij ons aan te vragen om een nauwkeurige prijsopgave te ontvangen. U ontvangt zo snel mogelijk een gratis offerte met onze scherpe prijzen. Dit is geheel gratis en uiteraard geheel vrijblijvend.

Moet ik aanwezig zijn tijdens de schuurontruiming?

Het is niet altijd noodzakelijk om aanwezig te zijn tijdens de schuurontruiming. U kunt van tevoren afspraken maken over de toegang tot de schuur en eventueel specifieke instructies geven. Zo kunt u bijvoorbeeld zelf aanwijzen wat rommel is en dit laten afvoeren. Heeft u kostbare objecten in de schuur of berging staan? Dan horen we graag vóór de ontruiming welke spullen u wilt bewaren en niet wanneer de garage door de ontruimer wordt leeggehaald. Dit is natuurlijk niet handig. Zo zorgen we er samen voor dat alles soepel kan verlopen. U kunt dit allemaal met ons bespreken wanneer wij langskomen. Wij hebben jarenlange ervaring op dit werkgebied en onze werkwijze is dan ook zo discreet mogelijk. Zo weet u waar u aan toe bent. 

Hoe lang duurt een gemiddelde schuurontruiming?

De duur van een schuurontruiming of garagebox is afhankelijk van de omvang van de klus. Een kleine schuur kan in enkele uren worden ontruimd, terwijl een grotere schuur mogelijk een hele dag of langer in beslag neemt. Is de schuur, opslag of jouw garage erg rommelig? Dan duurt het natuurlijk wat langer voordat deze helemaal leeg is voor de oplevering. Professionele ontruimers hebben natuurlijk wel enige tijd nodig voor het opknappen. Heeft u een deadline? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer 0702116102. Zo kunnen we alles netjes afspreken en kunt u zelfs besparen op de kosten. Weet waar u aan toe bent, schakel ZSM Woningontruiming in. 

Wat gebeurt er met de spullen die uit de schuur worden gehaald?

De spullen die uit de schuur of zolder worden gehaald, kunnen op verschillende manieren worden behandeld. Waardevolle spullen kunnen verkocht, gedoneerd aan goede doelen of naar een kringloopwinkel worden gebracht. Niet-bruikbare items worden op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier afgevoerd. Wij werken altijd conform de regels en voorschriften met betrekking tot het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Wilt u spullen opslaan? We kunnen spullen in onze opslag opslaan zodat u deze later naar de nieuwe bestemming kunt verhuizen. Wij ontzorgen u graag. 

Zijn er speciale regels voor het afvoeren van gevaarlijke stoffen uit de schuur?

Ja, er zijn speciale regels en voorschriften voor het afvoeren van gevaarlijke stoffen, zoals verf, chemische producten en brandbare materialen. Als ontruimingsbedrijf zijn wij op de hoogte van deze regels en daarom zullen wij er te allen tijde voor zorgen dat gevaarlijke stoffen op een veilige en wettelijk toegestane manier worden verwijderd. Wilt u de garage of schuur laten ontruimen en dit aan ons uitbesteden? Dan bent u bij ZSM Woningontruiming zeker aan het juiste adres. Wij hebben alle info met betrekking tot gevaarlijke stoffen en weten precies hoe wij uw garage weer schoon krijgen. Wij voeren eventueel ook herstelwerkzaamheden uit en ruimen alles netjes weer op. Ook kunnen wij ervoor zorgen dat de ruimte bezem schoon wordt opgeleverd.