Tevreden klanten geven ons een:

Vloertegels verwijderen zonder beschadiging vloerverwarming: tips en stappenplan

Vloertegels verwijderen kan een zware klus zijn, vooral als de tegels gelijmd zijn en er vloerverwarming aanwezig is. Het is belangrijk om de vloerverwarming te behouden en beschadigingen aan de vloer te voorkomen.

In dit artikel bespreken we hoe u vloertegels verwijdert zonder de vloerverwarming te beschadigen. We zullen verschillende methoden, gereedschappen én tips delen die u kunt gebruiken om de klus te klaren.

Waarom is het verwijderen van gelijmde tegels zonder beschadiging belangrijk?

Een vloer verwijderen zonder beschadiging van de vloerverwarming is belangrijk omdat beschadigingen aan de vloerverwarming kunnen leiden tot hogere reparatiekosten. Bovendien kan het beschadigen van de vloer betekenen dat u een nieuwe vloer moet leggen, wat natuurlijk extra kosten met zich meebrengt.

Gelijmde tegels verwijderen. Wat heeft u nodig?

Om vloertegels te verwijderen zonder de vloerverwarming te beschadigen, heeft u het volgende nodig:

  • Stevige werkhandschoenen
  • Elektrische breekhamer
  • Krachtige compressor
  • Brede beitel
  • Zwaarder gereedschap (indien nodig)
  • Stofmasker

Stappenplan vloertegels verwijderen

Deze stappen zijn cruciaal wanneer u gelijmde vloertegels wilt verwijderen zonder de iets te beschadigen. Bekijk hieronder ook een video van ZSM Woningontruiming over tegelvloer verwijderen:

Bereid de ruimte voor

Zorg ervoor dat de ruimte leeg is en dat er geen meubels of andere objecten in de weg staan. Bedek de omringende vloertegels met plasticfolie om ze te beschermen tegen rondvliegend puin.

Gebruik een elektrische slijpmachine om de voegen tussen de tegels weg te slijpen. Gebruik een elektrische breekhamer om de tegels voorzichtig te breken. Houd de beitel in een hoek van 45 graden en werk vanuit het midden van de tegel naar de rand toe. Gebruik een krachtige compressor om het vrijkomende puin op te zuigen.

Verwijder eventuele resterende lijmresten

Gebruik een brede beitel om eventuele resterende lijmresten van de oude tegels te verwijderen. Let hierbij goed op dat u de vloerverwarming niet beschadigt. Als u de oude vloertegels wilt verkopen dient u er uiteraard ook op te letten dat u voorkomt dat u de vloertegels beschadigd.

Egaliseer de vloer

Als de vloer beschadigd is, moet u de vloer egaliseren voordat u nieuwe tegels kunt leggen. Gebruik hiervoor een nieuwe dekvloer.

Verwijder het vrijgekomen puin

Verzamel al het vrijgekomen puin en voer het af. Zorg ervoor dat u het puin goed opruimt om ongelukken te voorkomen.

Controleer of de vloerverwarming nog werkt

Controleer of de vloerverwarming nog werkt nadat u de tegels hebt verwijderd. Als de vloerverwarming nog werkt, kunt u doorgaan met het leggen van nieuwe tegels.

Leg nieuwe tegels

Leg de nieuwe tegels op de vloer. Als de vloer niet vlak genoeg is, moet u deze opnieuw egaliseren. Kijk daarom goed naar de omliggende tegels.

Als de nieuwe tegels gelegd zijn, moet u ze voegen. Breng de voegmassa aan met een voegrubber en veeg overtollige voegmassa weg met een vochtige spons. Laat de voegmassa drogen volgens de instructies op de verpakking.

Soorten vloertegels

Er zijn verschillende soorten vloertegels beschikbaar, waaronder keramische tegels, plavuizen, cement gelegde tegels en gelijmde tegels. Het type tegels dat u gebruikt, is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en de stijl van de kamer. Een cement gelegd vloer werkt uiteraard anders dan bijvoorbeeld plavuizen verwijderen.

Kosten voor het verwijderen van tegels

De kosten voor het verwijderen van tegels hangen af van een aantal factoren, waaronder het aantal vierkante meters dat verwijderd moet worden en de prijs voor het verwijderen van de tegels. In sommige gevallen kan het laten verwijderen van de tegels door een professional een kleine meerprijs kosten, maar het kan ook zorgen voor een beter resultaat en minder kans op grote beschadigingen.

Vraag een gratis offerte aan

Wilt u een prijsopgave ontvangen voor het verwijderen van vloertegels? Vraag dan een gratis offerte aan. Dit is helemaal vrijblijvend en u zit nergens aan vast. Door een offerte aan te vragen, krijgt u een beter idee van de kosten en de diensten die we u kunnen aanbieden.

Heeft u nog vragen of wilt u advies voordat u een offerte aanvraagt? Dan kunt u ons ook altijd bellen op 070-2116102. U kunt ons tevens een mail sturen via: info@zsm-woningontruiming.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk reageren op uw aanvraag.


Veelgestelde vragen

Hoe cement gelegde tegels verwijderen zonder beschadiging van de vloerverwarming?

Om cement gelegde tegels te verwijderen zonder beschadiging van de vloerverwarming, moet u een elektrische breekhamer en een krachtige compressor gebruiken. Werk vanuit het midden van de tegel naar de rand toe en gebruik een brede beitel om eventuele resterende lijmresten te verwijderen.

Kan ik een gelijmde plavuizen vloer zelf verwijderen?

Ja, u kunt een gelijmde plavuizen vloer zelf verwijderen. Gebruik een elektrische breekhamer en een krachtige compressor om de tegels te breken. Werk vanuit het midden van de tegel naar de rand toe en gebruik een brede beitel om eventuele resterende lijmresten te verwijderen.

Kan ik mijn oude tegelvloer vervangen door nieuwe tegels zonder de vloerverwarming te beschadigen?

Ja, u kunt uw oude tegelvloer vervangen door nieuwe tegels zonder de vloerverwarming te beschadigen. Volg het stappenplan dat we hierboven hebben beschreven en zorg ervoor dat u de vloerverwarming niet beschadigt tijdens het verwijderen van de oude tegels.

Tegels verwijderd? Hoeveel puin komt er dan eigenlijk vrij bij het verwijderen van tegels?

De hoeveelheid puin die vrijkomt bij het verwijderen van tegels is afhankelijk van het aantal vierkante meters dat verwijderd moet worden. Zorg ervoor dat u het puin goed opruimt om ongelukken te voorkomen.

Kan ik mijn tegelvloer zelf slopen?

Ja, u kunt uw tegelvloer zelf slopen. Gebruik hiervoor een elektrische breekhamer en een krachtige compressor om de tegels te breken. Werk voorzichtig en zorg ervoor dat u de vloerverwarming niet beschadigt.

Moet ik de cementvloer verwijderen voordat ik nieuwe tegels leg?

In de meeste gevallen hoeft u de cementvloer niet te verwijderen voordat u nieuwe tegels legt. Zorg ervoor dat de vloer vlak genoeg is voordat u de nieuwe tegels legt.

Hoeveel kost een vloer egaliseren?

De kosten voor het egaliseren van een vloer zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters dat geëgaliseerd moet worden en de prijs voor het egaliseren van de vloer. In de meeste gevallen is het egaliseren van de vloer een zwaar en fysiek werk en kan het een kleine meerprijs kosten.

Kan ik ook wandtegels verwijderen zonder beschadiging van de vloerverwarming?

Ja, u kunt ook wandtegels verwijderen zonder beschadiging van de vloerverwarming. Gebruik hiervoor een stevige beitel en werk voorzichtig om beschadigingen aan de vloerverwarming te voorkomen.

Conclusie

Het verwijderen van vloertegels zonder beschadiging van de vloerverwarming kan een zware klus zijn, maar met het juiste gereedschap en een goed team kunnen wij de klus voor u klaren. Zo zorgen wij ervoor dat de vloerverwarming niet beschadigt raakt tijdens het verwijderen van de tegels.