Tevreden klanten geven ons een:

Wat verdient een ontruimer?

Wanneer mensen denken aan het ontruimen van een woning, komt het beeld van professionele ontruimers meteen voor de geest. Maar wat weten we eigenlijk over de salarissen van deze vakmensen? Hoe worden hun lonen berekend en welke factoren spelen een rol bij het vaststellen van hun inkomsten? In dit artikel duiken we dieper in de wereld van ontruimers en bekijken we hoeveel ze verdienen, welke variabelen hun salarissen beïnvloeden en wat u kunt verwachten als u in deze branche werkt.

Wat houdt een ontruimer in?

Een ontruimer en in sommige gevallen zelfs verhuizer of voorman is een professional die gespecialiseerd is in het ontruimen van woningen, bedrijfspanden, en andere gebouwen. Deze vakmensen spelen een essentiële rol bij het leeghalen en schoonmaken van diverse ruimtes, waarbij ze de inboedel opruimen en de locatie volledig klaarmaken voor de volgende stap, zoals een verhuizing, verkoop of oplevering. Ze werken vaak bij ontruimingsbedrijven en kunnen ook betrokken zijn bij spoedontruimingen na calamiteiten.

Verschillende aspecten van het salaris van een ontruimer

Het salaris van een ontruimer kan variëren op basis van verschillende factoren. Dus hoeveel verdient een ontruimer nu? Hier zijn enkele belangrijke aspecten die de inkomsten van een ontruimer beïnvloeden:

1. Type ontruiming 

Het type ontruiming speelt een rol bij het vaststellen van de kosten en dus ook het salaris van een ontruimer. Het ontruimen van een kleine woning zal bijvoorbeeld anders worden beloond dan het ontruimen van een groot bedrijfspand. De vraag ‘Wat kost een woningontruiming?’ is dus niet direct te beantwoorden.

2. Omvang van de inboedel 

Hoe meer inboedel er moet worden opgeruimd, hoe meer werk er voor de ontruimer is. Hierdoor kan het salaris ook variëren, afhankelijk van de hoeveelheid spullen die moeten worden verplaatst en afgevoerd. Wanneer u naar ”woningontruiming kosten” zoekt op het internet zult u dan ook niet veel resultaten tegenkomen. De kosten van een ontruiming moeten namelijk netjes berekend worden en dit wordt bij ZSM Woningontruiming in een gratis offerte voor u opgesteld. Zo wordt er naar uw ontruiming gekeken en krijgt u de exacte woningontruiming kosten te zien. Bekijk nu onze website en vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

3. Spoedontruiming

Bij een bedrijfsontruiming, spoedontruimingen, zoals na brand- of waterschade, kan er extra druk op de ontruimer komen te liggen. In dergelijke gevallen kan het salaris hoger zijn vanwege de urgentie, service en de extra inzet die van de ontruimer wordt verwacht.

4. Schoonmaakwerkzaamheden 

Soms moeten ontruimers de woning of het pand ook grondig schoonmaken. Als deze taak onderdeel is van hun takenpakket, kan dit van invloed zijn op hun salaris. 

Salarisstructuur en berekening

De salarisstructuur van ontruimers kan verschillen per bedrijf. Sommige ontruimingsbedrijven hanteren vaste salarissen, terwijl andere werken met uurtarieven of projectprijzen. Over het algemeen ligt het gemiddelde jaarsalaris van een ontruimer tussen de €20.000 en €40.000, maar dit kan variëren op basis van ervaring, kwalificaties en werkgebied. Kan een ontruimer bijvoorbeeld de vrachtwagen besturen? Dan zal hij ook wat meer verdienen.

Uurtarief 2023

Het uurtarief van een ontruimer in juli 2023 kan tussen de €12,50 en €25 liggen, afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring en locatie.

Projectprijzen

Bij projectprijzen worden vaak offertes gemaakt op basis van de specifieke situatie van de klant. De ontruimer berekent dan de totale kosten voor de ontruiming en stelt een vaste prijs voor het project voor. De kosten woningontruiming hebben namelijk altijd betrekking tot de staat van de woning. 

Salarisschalen en ervaring

Net als in andere beroepen kan ervaring een belangrijke rol spelen bij het bepalen van het salaris. Beginnende ontruimers zullen vaak aan de onderkant van het salarisspectrum zitten, terwijl ervaren vakmensen hogere salarissen kunnen verwachten.

Andere aspecten van het werken als ontruimer

Naast het salaris zijn er andere aspecten die van invloed kunnen zijn op het werk van een ontruimer.

1. Arbeidsvoorwaarden

Elk ontruimingsbedrijf kan verschillende arbeidsvoorwaarden bieden. Sommige bedrijven bieden extra voordelen, zoals een reiskostenvergoeding, een pensioenregeling, of een bonusstructuur.

2. Werkdagen en -tijden

Ontruimers kunnen te maken krijgen met wisselende werkdagen en -tijden, vooral bij spoedontruimingen. Flexibiliteit kan dus een vereiste zijn in deze branche.

3. Veelzijdigheid van het werk

Het werk van een ontruimer kan zeer divers zijn. Ze kunnen te maken krijgen met verschillende situaties, locaties en klanten, wat het werk interessant en uitdagend maakt.

Hoe kun je ontruimer worden?

Als u geïnteresseerd bent om ontruimer te worden, zijn er enkele stappen die u kunt nemen om in deze branche te komen.

Opleiding en ervaring

Er is geen specifieke opleiding vereist om ontruimer te worden, maar ervaring in de verhuis- of schoonmaakbranche kan een pluspunt zijn. Sommige ontruimingsbedrijven bieden interne trainingen aan om nieuwe medewerkers op te leiden.

Solliciteren bij ontruimingsbedrijven

Het vinden van vacatures voor ontruimers kan via online platforms en banenwebsites. Solliciteer bij verschillende ontruimingsbedrijven en vergelijk de arbeidsvoorwaarden en salarissen.

Soliciteer bij ZSM Woningontruiming via onze contactpagina.

Conclusie

Werken als ontruimer kan een boeiende en diverse carrièrekeuze zijn. De salarissen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder het type ontruiming, de omvang van de inboedel en de ervaring van de vakman. Het is een beroep dat flexibiliteit en professionaliteit vereist, maar tegelijkertijd de voldoening biedt van het helpen van mensen in uiteenlopende situaties. Als u overweegt om een ontruimer te worden, is het verstandig om verschillende ontruimingsbedrijven te vergelijken, offertes op te vragen en te informeren naar de arbeidsvoorwaarden om de beste keuze te maken voor uw carrière in de wereld van ontruimen.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de gemiddelde salarissen voor ontruimers?

Het gemiddelde jaarsalaris van een ontruimer ligt tussen de €20.000 en €40.000.

Komen ontruimingskosten voor rekening van de werknemer?

Nee, als ontruimer werkt u voor een ontruimingsbedrijf, en de kosten voor het ontruimen worden door het bedrijf gedragen.

Wordt ervaring beloond met hogere salarissen?

Ja, ervaren ontruimers kunnen vaak rekenen op hogere salarissen dan beginners in het vak.

Hoe lang duurt het voordat een woningontruiming is afgerond? 

De tijdsduur van een woningontruiming kan variëren op basis van de omvang van de inboedel en het type ontruiming. In de meeste gevallen duurt het enkele dagen tot een week.

Is het mogelijk om als ontruimer uw eigen ontruimingsbedrijf te starten?

Ja, het is mogelijk om uw eigen ontruimingsbedrijf te starten na het opdoen van voldoende ervaring en het behalen van de benodigde vergunningen.