Satisfied customers give us a:

Huurhuis opleveren na overlijden

Wanneer een dierbare komt te overlijden, komt er veel op u af. Wat gebeurt er met uw huurwoning als u overlijdt? Deze vraag is vaak het onderwerp van vele gesprekken en er komt dan ook veel bij kijken. Moet u in dit geval bijvoorbeeld huur betalen? Wat doet u met de inboedel? En wat als u de erfenis niet aanvaard? Wij leggen u graag uit wat de nabestaanden in deze situatie precies moeten doen.

De erfenis

De woning van een overleden dierbare leeghalen is een emotioneel en soms zwaar proces, maar het is ook een belangrijk onderdeel van het afhandelen van de nalatenschap. Het is essentieel dat erfgenamen hier goed over worden ge├»nformeerd zodat weten waar zij aan toe zijn. Na het leeghalen van een woning moet er bijvoorbeeld ook over de oplevering van de woning worden nagedacht. 

Moeten erfgenamen de woning herstellen?

De verhuurder kan eisen dat de woning in dezelfde staat wordt achtergelaten als waarin de huurder deze heeft ontvangen. Het is daarom belangrijk om te weten wat er in de huurovereenkomst staat en welke verplichtingen de erfgenamen hebben. Hebben de erfgenamen de erfenis beneficiair aanvaard? Dan zijn zij verantwoordelijk voor het leegruimen van de woning van de overledene en moeten zij de woning bij oplevering meestal ook in originele staat opleveren. Gelukkig worden er hier met de nabestaanden en verhuurder vaak goede afspraken gemaakt en wordt er hierbij ook altijd naar het huurcontract gekeken. 

Medebewoners

Bent u een medebewoner? Dit betekent dat u als achterblijvende bewoner geen recht heeft op de huurwoning, tenzij er sprake is van een medehuurderschap. In dat geval kan u als achterblijvende bewoner de huur voortzetten. Echter kunt u hiervoor het beste juridisch advies inwinnen bij bijvoorbeeld een advocaat.

Valuables

Het is essentieel om persoonlijke, dierbare en waardevolle spullen veilig te stellen voordat de woning wordt leeggehaald. Dit kan voorkomen dat belangrijke herinneringen verloren gaan en dat waardevolle spullen in verkeerde handen vallen.

Ontruimen van de huurwoning na overlijden van de huurder

De huurwoning dient meestal bezemschoon opgeleverd te worden na overlijden. Dit houdt in dat de woning leeg en schoon en dus in oorspronkelijke staat moet worden achtergelaten. De huurder of erfgenamen zijn hiervoor verantwoordelijk.

Kosten opleveren van de huurwoning

Het is vrijwel onmogelijk om de woning leeg op te leveren voor een vaste prijs. Dit komt vanwege het feit dat wij als professioneel evacuation company naar verschillende factoren moeten kijken. Hoe groot is de woning bijvoorbeeld en in welke staat verkeert de woning? Moet de woning alleen ontruimt worden of moet deze ook bezemschoon opgeleverd worden? 

Request a free quote

Would you like to receive a quote for clearing your home? Then request a free quote. This is completely without obligation and you are not committed to anything. By requesting a quote you will get a better idea of the costs and services we can offer you.

Do you have any questions or would you like advice before requesting a quote? Then you can always call us on 070-2116102. You can also send us an email at: info@zsm-woningontruiming.nl. We will then respond to your enquiry as soon as possible.