Satisfied customers give us a:

Opleveren huurwoning; een complete gids

Wanneer u verhuist, is het belangrijk om uw huurwoning correct op te leveren aan de verhuurder. Dit proces wordt de oplevering genoemd en is vastgelegd in de huurovereenkomst. Maar hoe gaat het opleveren zoals de huurder dat wilt nu precies in zijn werk? 

De woning opleveren. Hoe pak je dat aan?

Eerst en vooral, plan een voorinspectie met de verhuurder of zijn vertegenwoordiger. Tijdens deze voorinspectie worden eventuele gebreken of beschadigingen aan de woning vastgesteld en opgenomen in een opnamestaat. Het is belangrijk om te weten dat de huurder verantwoordelijk is voor herstelwerkzaamheden van beschadigingen die tijdens de huurperiode zijn ontstaan. Normale slijtage valt hier niet onder. Eventuele herstelwerkzaamheden moeten vóór de eindinspectie plaatsvinden. Hier hoeft u zich geen zorgen over te maken want in de meeste gevallen zullen de huurder en verhuurder goede afspraken maken over hoe de huurder de woning moet opleveren, dus bespreek dit samen goed.

Oplevering van de huurwoning

Maar wie is nu verantwoordelijk voor reparatie en herstel bij opleveren huurwoning? Sinds 1 augustus 2003 is het zo dat de verhuurder verantwoordelijk is voor het normale onderhoud en de huurder voor de herstelwerkzaamheden van beschadigingen die door zijn toedoen zijn ontstaan. Als de huurder deze werkzaamheden niet naar behoren uitvoert, kan de verhuurder de kosten hiervoor verhalen op de huurder. Zorg er daarom voor dat de woning opleveren zoals de huurder dat wilt, dus in oorspronkelijke staat ook echt correct uitgevoerd wordt zodat eventuele problemen voorkomen kunnen worden.

De huurwoning opleveren

Na de herstelwerkzaamheden volgt de eindinspectie. Tijdens deze eindinspectie wordt gecontroleerd of de woning in dezelfde staat wordt opgeleverd als bij het begin van de huurperiode, uiteraard met uitzondering van normale slijtage. Is dit het geval, dan kan de huurder de woning overdragen aan de nieuwe huurder of teruggeven aan de verhuurder. Is dit niet het geval, dan heeft de verhuurder het recht om de kosten voor het herstelwerk te verhalen op de huurder.

Let bij de oplevering van uw huurwoning goed op

Let op: voor sommige veranderingen of toevoegingen aan de woning, zoals het aanbrengen van gordijnrails, is schriftelijke toestemming van de verhuurder nodig. Zorg ervoor dat je deze toestemming hebt, anders kan de verhuurder eisen dat je de woning in dezelfde staat terugbrengt als bij aanvang van het huurcontract. Als de woning niet in goede staat is zal dit bij de oplevering van een huurwoning voor problemen kunnen zorgen.

ZSM Woningontruiming zal de woning in goede staat opleveren

Het opleveren van een huurwoning kan soms een ingewikkeld proces zijn. Zorg ervoor dat u goed geïnformeerd bent en houdt u aan de afspraken die u met de verhuurder heeft gemaakt in de huurovereenkomst. 

Request a free quote

Wilt u een prijsopgave ontvangen voor het leeghalen of opleveren van uw woning? Vraag dan een gratis offerte aan. Dit is helemaal vrijblijvend en u zit nergens aan vast. Door een offerte aan te vragen, krijgt u een beter idee van de kosten en de diensten die we u kunnen aanbieden.

Do you have any questions or would you like advice before requesting a quote? Then you can always call us on 070-2116102. You can also send us an email at: info@zsm-woningontruiming.nl. We will then respond to your enquiry as soon as possible.