Satisfied customers give us a:

When is a property polluted?

Dat is een vraag die velen zich stellen bij het zien van een woning vol met spullen, stankoverlast of tekenen van ongedierte. Een vervuilde woning kan verschillende vormen aannemen en de oorzaken zijn vaak complex en uiteenlopend. Wanneer een huis extreem vervuild is vraagt dat uiteraard om een duidelijk plan van aanpak en speciale werkzaamheden. ZSM House clearance kan u hierbij helpen.

Wat is een vervuild huis precies?

Een veel voorkomende oorzaak van woningvervuiling is verzamelwoede, ook wel hoarding genoemd. Dit is een psychologische aandoening waarbij mensen moeite hebben met het weggooien van spullen, wat resulteert in een woning die vol staat met spullen. In ernstige gevallen kan dit leiden tot problematische leefomstandigheden en zelfs gezondheidsrisico’s. Wanneer wij gebeld worden voor het ontruimen van een woning zullen wij als evacuation company daarom altijd eerst naar de staat van de woning kijken.

Een vervuilde woning melden

Als u te maken heeft met een vervuilde woning, kunt u dit melden bij het meldpunt van de GGD in uw gemeente. Dit wordt meestal de meldpunt woningvervuiling genoemd. Zij kunnen u adviseren over de te nemen stappen en u in contact brengen met de juiste instanties. Het is belangrijk om te weten dat u niet alleen staat en dat er hulp beschikbaar is.

De GGD denkt altijd aan de mensen die er wonen

Zo doet de GGD er alles aan om te voorkomen dat de woning door de bewoner verlaten moet worden. Zij zullen de vervuilde woning laten ontruimen waardoor de woning zo snel mogelijk weer bewoonbaar zal worden voor de huurder en de verhuurder de woning schoon opgeleverd kan krijgen indien dit toch nodig blijkt te zijn. Het ontruimen en schoonmaken kan altijd met een gerust hart aan de professionele ontruimers van ZSM Woningontruiming overgelaten worden. 

Verrommeling of verwaarlozing?

Een vervuilde woning kan verschillende vormen aannemen. Soms kan het zo zijn dat de woning vol met spullen staat omdat iemand last heeft van verzameldrang. Echter kan dit zulke ernstige vormen aannemen dat de woning al snel vervuild raakt en de woning volledig leeggehaald moet worden. Zo kan er sprake zijn van ongedierte, zoals ratten of ander ongedierte, die een gevaar kunnen vormen voor de gezondheid. Ook kan er sprake zijn van stankoverlast, wat duidt op een probleem met hygiëne. In dit geval moet er naast het ontruimen ook gedacht worden aan de gezondheid en veiligheid van bewoners en omwonenden en moet er specialistische kennis ingezet worden.

ZSM Woningontruiming heeft snel alles weer opgeruimd

ZSM Woningontruiming zal samen met de betrokken partijen kijken naar de verschillende soorten vervuiling, herstelwerkzaamheden en uiteraard zal er hierbij altijd rekening worden gehouden met de publieke gezondheid. Ons vakkundige team zal in dit geval samen met de organisaties een opruimplan opstellen en zullen wij samen met betrokken buurtbewoners en de woningcorporatie kijken naar wat het beste is voor de buurt.

Plaats delict

In sommige gevallen kan een vervuilde woning ook een plaats delict zijn. Dit kan het gevolg zijn van een misdrijf, waarbij de woning in een vervuilde staat is achtergelaten. In dergelijke gevallen is het belangrijk om professionele hulp in te schakelen voor de schoonmaak.

Een ernstig vervuilde woning

Een ander voorbeeld van een vervuilde woning is een woning waar een lijkvinding heeft plaatsgevonden. In dergelijke gevallen is het belangrijk om de woning grondig te reinigen om gezondheidsrisico’s te voorkomen. Een gespecialiseerd bedrijf als ZWM Woningontruiming kan u hierbij helpen. Wij kunnen u eigenlijk met elke situatie helpen en zullen ons hierbij vaak ook bezighouden met de reiniging van de woning.

Het ontruimen van een drugslab

Ook woningen waar een hennepplantage of drugslab is aangetroffen, moeten grondig worden gereinigd. Deze woningen kunnen vervuild zijn met chemische stoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Een professioneel bedrijf als ZSM Woningontruiming kan de woning weer leefbaar maken.

Wat zijn de kosten voor een vervuilde woning schoonmaken?

De prijs van het schoonmaken van een vervuilde woning in 2023 is afhankelijk van de mate van vervuiling en de grootte van de woning. Voor een nauwkeurige prijsindicatie kunt u bij ZSM Woningontruiming altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. U zit na de aanvraag van uw gratis offerte nergens aan vast.

ZSM Woningontruiming is happy to help you

Het is belangrijk om te weten dat het schoonmaken van een vervuilde woning discreet en professioneel moet gebeuren. ZSM woningontruiming heeft ervaring met dergelijke situaties en kan de woning weer leefbaar maken zonder de privacy van bewoners te schenden. Heeft u een woning te ontruimen? Neem dan gerust contact met ons op zodat wij zo snel mogelijk kunnen beginnen met het ontruimen van de woning. Ook voor vragen of meer informatie over de kosten kunt u ons uiteraard altijd bellen.

Request a free quote

Would you like to receive a quote for clearing your home? Then request a free quote. This is completely without obligation and you are not committed to anything. By requesting a quote you will get a better idea of the costs and services we can offer you.

Do you have any questions or would you like advice before requesting a quote? Then you can always call us on 070-2116102. You can also send us an email at: info@zsm-woningontruiming.nl. We will then respond to your enquiry as soon as possible.