Satisfied customers give us a:

PU cast floor removal

PU gietvloer laten verwijderen

A PU cast floor is een prachtige en duurzame vloerbedekking die in veel moderne woningen en bedrijfspanden wordt gebruikt. Het is een vloer die gemakkelijk te onderhouden is en een stijlvolle uitstraling heeft. Hoewel deze vloerbedekking erg populair is, kan het soms nodig zijn om de PU gietvloer te verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als de vloer beschadigd is of als er een nieuwe vloerbedekking moet worden geplaatst. Het verwijderen van een PU gietvloer is echter zeker geen makkie. Zonder het juiste gereedschap and the nodige ervaring is er eigenlijk geen beginnen aan en de kans op beschadiging van de ondervloer erg groot.

Why choose ZSM

  • VCA certified
  • Free no-obligation quote
  • Available at short notice for emergencies
  • 5-star rating and 100% recommended by our clients
  • Your home or room always delivered spotlessly clean

Contact

Uw PU gietvloer laten verwijderen door een professional? If so, please feel free to contact us. You can do so by contacting us contact form fill in or call 070-2116102. You can also give us a Send mail via: info@zsm-woningontruiming.nl. We will then contact you as soon as possible.

Service desk

Do you have any questions or need help completing? Then feel free to contact us! We will be happy to help.

Call 070-2116102 or email:
info@zsm-woningontruiming.nl

[brb_collection id="775″]


Bekijk onze video over het verwijderen van een PU gietvloer:

Wat is een Pu gietvloer?

Een PU gietvloer is een vloerbedekking die bestaat uit een laag polyurethaan (PU) hars die naadloos over een ondervloer wordt aangebracht. Het is een populaire vloerbedekking voor zowel residentiële als commerciële toepassingen vanwege de duurzaamheid, het gemak van onderhoud en de algehele afwerking. PU gietvloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, waardoor ze passen bij verschillende interieurstijlen. Ze zijn geschikt voor verschillende ruimtes, zoals woonkamers, keukens, badkamers, kantoren en winkels. PU gietvloeren worden vaak toegepast als moderne en strakke alternatieven voor traditionele vloerbedekkingen zoals tegels, laminaat en tapijt.

Pu gietvloer verwijderen door lekkage; waterschade

De meest voorkomende reden dat een gietvloer verwijderd dient te worden is door waterschade. Verschillende oorzaken kunnen er voor zorgen dat er water of vocht onder de vloer terechtkomt. Voornamelijk komt dit door een lekkage van een kapotte afvoer of waterleiding. Water of vocht onder de gietvloer zorgt ervoor dat de gietvloer los komt van de betonnen ondervloer, ook kunnen er zichtbare bubbels en oneven heden ontstaan in de gietvloer.

PU gietvloer verwijderen zonder beschadiging vloerverwarming

Een Pu gietvloer ligt vaak op een vloer met vloerverwarming. Omdat een gietvloer direct verbonden is met de betonnen ondergrond zorgt dit voor een optimale werking van de vloerverwarming en gaat er geen warmte verloren in tegenstelling tot vloeren die los op de ondervloer liggen. Iedereen wilt uiteraard optimaal kunnen genieten van de vloerverwarming zonder teveel energie te gebruiken. Voor het verwijderen van een PU gietvloer die ligt op een vloer met vloerverwarming is wel enige voorzichtigheid vereist. Het laatste wat je wilt is dat een leiding beschadigd raakt en er een lekkage ontstaat. Laat dit dus over aan een professional.

Kosten PU gietvloer verwijderen

Het verwijderen van een PU gietvloer kost gemiddeld tussen de €25,- en €35,- per vierkante meter. Deze kosten zijn exclusief het afvoeren van het afval. Het afvoeren van de gietvloer kost €26,- per 100 kilogram.

WorkPrice:
PU cast floor removal€25 tot €35 per m2
Epoxy laag verwijderen€15 tot €25 per m2
Waste costs€26 per 100 kilograms
No rights can be derived from the above prices.

Frequently asked questions:

Hoe PU gietvloer verwijderen?

Om een PU gietvloer te kunnen verwijderen heb je nodig: Een zware vloerenstripper, betonschuurmachine, hamer en beitel. Je start met het verwijderen van de PU toplaag met behulp van een vloerenstripper, Vervolgens schuur je met een betonschuurmachine de epoxy laag weg tot het beton. Met behulp van een hamer en beitel zorg je ervoor dat alle stukken in de hoeken en aan de randen waar de machines niet bij kunnen worden verwijderd.

Hoe lang duurt het verwijderen van een PU gietvloer?

De duur van het verwijderingsproces hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de oppervlakte, eventuele obstakels, de dikte van de gietlaag en het type gereedschap dat wordt gebruikt.
Over het algemeen duurt het verwijderen van een PU gietvloer één tot twee dagen.

Kan ik zelf een PU gietvloer verwijderen?

Hoewel het mogelijk is om zelf een PU-gietvloer te verwijderen, is het geen eenvoudig proces.
Het vereist niet alleen groot en zwaar gereedschap, maar ook ervaring en doorzettingsvermogen. Het is dus zeker aan te raden om een PU gietvloer te laten verwijderen door een professional.

PU gietvloer laten verwijderen door ZSM Woningontruiming

Wilt u er zeker van zijn dat uw PU gietvloer deskundig wordt verwijderd zonder onnodige beschadigingen? ZSM House Clearance has the right expertise and materials to return any floor to bare rock. For more information, please call or email by clicking one of the buttons below.

See which other floors we remove: