Tevreden klanten geven ons een:

Hoe moet ik een huurwoning opleveren?

Huurwoning opleveren aan de verhuurder?

Verhuurders en woningbouwverenigingen stellen strenge eisen voor het opleveren van een woning. De kosten voor deze werkzaamheden liggen aanzienlijk hoog als u deze door de verhuurder laat doen.

Gegarandeerd goedkoper

100% Oplevergarantie

VCA Gecertificeerd

Recycling

Een zorgeloze oplevering van de huurwoning

Een huurwoning opleveren aan de verhuurder of woningbouwvereniging kan een enorme klus zijn. Vaak worden er strenge eisen gesteld waaraan de woning moet voldoen om opgeleverd te kunnen worden. De kosten die de verhuurder of woningbouwvereniging doorberekend voor deze werkzaamheden mitst deze niet zijn voltooid tijdens de oplevering zijn dan ook erg hoog.

ZSM Woningontruiming kan u hierin volledig ontzorgen tegen een betaalbare prijs. Wij nemen u alles uithanden en zorgen voor een vlekkeloze oplevering aan de verhuurder of woningbouwvereniging

Offerte aanvragen

Alles over het opleveren van een huurwoning:

Opzeggen huurovereenkomst

Uzelf / huurder / nabestaanden / executeur testamentair zegt de huur op. Houdt rekening met een eventuele opzegtermijn, deze is in de meeste gevallen 1 maand. Zodra de huur is opgezegd zal de verhuurder / woningbouwvereniging een afspraak inplannen voor de voorinspectie.

Voorinspectie / voor- opnamestaat

Nadat de huur is opgezegd zal de verhuurder een voorinspectie inplannen om de woning te controleren. Tijdens de voorinspectie worden de eisen waaraan de woning moet voldoen kenbaar gemaakt en opgenomen in de opnamestaat door de opzichter. De kosten voor de te verrichtte werkzaamheden worden in kaart gebracht en zullen in rekening worden gebracht door de verhuurder / woningbouwvereniging mitst deze niet zijn verricht op de dag van opleveren.

ZSM Woningontruiming kan namens u zowel de voor- als eindinspectie verzorgen met de verhuurder.

Eindinspectie / oplevering huurwoning

De eindinspectie vindt plaats op de dag van opleveren. Tijdens de eindinspectie wordt gekeken of alle werkzaamheden die tijdens de voorinspectie zijn genoteerd ook daadwerkelijk zijn verricht. Werkzaamheden die tijdens eindinspectie niet in orde zijn worden door de verhuurder/woningbouwvereniging verricht. De kosten hiervan worden doorberekend naar uzelf / de huurder / nabestaanden.

Let op! De kosten die de verhuurder of woningbouw doorberekend zijn erg hoog!

Hoe moet een huurwoning opgeleverd worden?

Verhuurders en woningbouwverenigingen stellen strenge eisen voor de oplevering van de huurwoning. De een nog strenger dan de ander. Het ligt er dus een beetje aan wat de verhuurder heeft vastgesteld aan eisen waaraan de woning moet voldoen. Wij zetten de standaard en meest voorkomende eisen voor je op een rijtje:

Standaard eisen opleveren huurwoning:

 1. Woning schoon en leeg opleveren
 2. Alle losse en vaste huisraad verwijderen en afvoeren.
 3. In de gehele woning de vloerbedekking verwijderen.
 4. Wandhaken, schroeven, spijkers en pluggen verwijderen.
 5. Lampen / armaturen e.d. verwijderen, bedrading afmonteren met een kroonsteen. Centraaldozen in de plafonds voorzien van een centraaldoosdeksel.
 6. Raambekleding incl. bevestigingsmateriaal e.d. verwijderen.
 7. Badkamer, keuken en toilet gereinigd opleveren.
 8. Wandcontactdozen, schakelaars e.d. gereinigd opleveren.
 9. Afvalcontainer(s) leeg/schoon achterlaten
 10. Tuin/berging/schuur leeg en schoon opleveren.

Veel voorkomende eisen:

 1. Vullen van de gaten in de muren en plafonds.
 2. Verwijderen van beschadigd/patroon behang.
 3. Witten van gekleurde muren en plafonds.
 4. Verwijderen van lijmresten op de vloer/trap.

Overname nieuwe huurder:

Het kan zijn dat u de mogelijkheid wordt gegeven om eventuele nieuwe huurders in de woning te ontvangen voor de opleveringsdatum. De potentiële huurders kunnen dan niet alleen de woning bezichtigen, maar ook eventuele spullen en stoffering waar u verder niks mee wenst te doen te bekijken. Spullen of stoffering die de nieuwe huurder wenst over te nemen hoeven niet verwijderd te worden als de nieuwe huurder hiervoor tekent. Dat kan een hoop schelen, zeker als dit kan voorkomen dat u bijvoorbeeld de gehele vloer moet verwijderen.

Veelgestelde vragen:

Het belangrijkste waar u op moet letten bij het opleveren van een huurwoning is dat alle werkzaamheden die in de opnamestaat staan genoteerd, uitgevoerd zijn voor de opleveringsdatum.

In goede staat opleveren betekend dat de woning in nette en onbeschadigde staat wordt opgeleverd.

Na het opzeggen van de huur geeft de verhuurder of woningbouw door op welke datum de woning moet worden opgeleverd.

Wanneer de woning in goede staat is opgeleverd krijgt u de borg teruggestort.

Bij huurovereenkomsten die vóór 1 augustus 2003 zijn aangegaan, heeft de huurder een grotere verantwoordelijkheid en kan hij aansprakelijk worden gesteld voor alle beschadigingen, tenzij hij kan bewijzen dat hij niet verantwoordelijk is.

Ja, de huurder moet de woning in dezelfde of een betere staat opleveren dan bij aanvang van de huur, rekening houdend met normale slijtage.

Oplevering huurwoning door ZSM Woningontruiming

ZSM Woningontruiming verzorgt alle werkzaamheden om een huurwoning naar volle tevredenheid van de verhuurder op te leveren. Dit wordt gedaan op een professionele, Milieubewuste en discrete manier. Bekijk hier onze werkwijze.

Benieuwd wat ZSM Woningontruiming voor u kan betekenen of heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan via de offerte button.

Bekijk onze reviews:

Bekijk alle reviews >

Bekend van: