Tevreden klanten geven ons een:

Koopwoning leeg opleveren voor de verkoop

Uw Koopwoning verkoop klaar.

Laat u zich ook ontzorgen met het leegruimen en verkoop klaar maken van uw koopwoning? Vraag nu een gratis vrijblijvende offerte aan!

Offerte aanvragen

Transparant & Discreet

100% Oplevergarantie

VCA Gecertificeerd

Recycling

Een zorgeloze oplevering van uw koopwoning

Een koopwoning gereed maken voor de verkoop kan een zware maar ook emotionele klus zijn. Verschillende werkzaamheden zoals bijvoorbeeld het volledig leegruimen en schoonmaken van de woning, Het opschonen van de tuin of het verhuizen van de laatste spullen zijn dan ook intensieve en tijdrovende klussen.

ZSM Woningontruiming kan u hierin volledig ontzorgen. Wij nemen u alles uithanden en zorgen voor een snelle en discrete afwikkeling van de werkzaamheden om uw woning verkoop klaar op te kunnen leveren.

Offerte aanvragen

Hoe moet ik een koopwoning opleveren voor de verkoop?

Leeg en schoon opleveren

Ten eerste is gebruikelijk dat de koopwoning leeg wordt opgeleverd, met uitzondering van de stoffering en indien van toepassing specifieke items die op de lijst van roerende zaken zijn opgenomen. Tevens kunnen de spullen die zijn overgenomen door de kopers in de woning achterblijven. Check alle kasten en ruimtes grondig om er zeker van te zijn dat alle spullen weg zijn. Als verkoper is het verstandig om zelf een laatste inspectieronde door de woning te doen, om er zeker van te zijn dat niets over het hoofd is gezien.

Ten tweede is het van groot belang dat de woning in een schone staat wordt opgeleverd. Een bezem, stofzuiger en dweil door de woning halen is dan ook zeker aan te raden, en vergeet ook het keukenapparatuur niet, vooral de oven of combimagnetron wordt vaak vergeten. Het is erg teleurstellend voor de kopers of potentiële kopers als de woning niet schoon is. Zorg er ook voor dat de schuur, balkon en garage aangeveegd en netjes worden achtergelaten. Als je dat prettiger vindt, kun je overwegen om een ​​schoonmaakbedrijf in te schakelen.

Gemeubileerd of helemaal leeg?

De woning kan zowel gemeubileerd als volledig leeg op de huizenmarkt worden gezet. Dit ligt er helemaal aan in wat voor staat de woning en het interieur verkeerd. Het wordt vaak aangeraden om een oude koopwoning met een gedateerde inrichting die wel een opknapbeurt kan gebruiken volledig leeg te ruimen. Dit zorgt ervoor dat de ruimtes goed zichtbaar zijn en potentiële kopers precies kunnen zien wat ze met de ruimtes zouden kunnen doen en hoe groot deze zijn.

Koopwoningen die nog in nette staat verkeren en waarvan de inrichting van deze tijd is kan het zo zijn dat de makelaar adviseert om de woning gemeubileerd te adverteren. Dit zorgt ervoor dat de woning er huiselijk uitziet en pottentiele kopers zich kunnen inbeelden hoe het zou kunnen worden. Diverse mooie inboedel of op maat gemaakte objecten waar u verder niks mee van plan bent zouden eventueel overgenomen kunnen worden. Dit scheelt dan ook weer in werk als de woning leeggeruimd moet worden voor de overdracht.

De eindinspectie

Voor de juridische overdracht bij de notaris wordt een inspectie uitgevoerd. Tijdens deze inspectie wordt de woning op verschillende punten gecontroleerd. De woning moet in principe overeenkomen met de staat waarin deze zich verkeerde tijdens de laatste bezichtiging op het moment van het sluiten van de deal. Daarnaast worden tijdens de eindinspectie ook de meterstanden genoteerd.

Hoe moet een koopwoning opgeleverd worden?

Standaard eisen opleveren koopwoning:

 1. Woning schoon en leeg opleveren
 2. Alle losse huisraad verwijderen en afvoeren.
 3. hanglampen verwijderen, bedrading afmonteren met een kroonsteen. Centraaldozen in de plafonds voorzien van een centraaldoosdeksel.
 4. Badkamer, keuken en toilet gereinigd opleveren.
 5. Wandcontactdozen, schakelaars e.d. gereinigd opleveren.
 6. Afvalcontainer(s) leeg/schoon achterlaten
 7. Tuin/berging/schuur leeg en schoon opleveren.

Voorkomende eisen:

 1. Wandhaken, schroeven, spijkers en pluggen verwijderen.
 2. Vullen van de gaten in de muren en plafonds.
 3. In de gehele woning de vloerbedekking verwijderen.
 4. Raambekleding incl. bevestigingsmateriaal e.d. verwijderen.

Veelgestelde vragen:

Het belangrijkste waar u op moet letten bij het opleveren van een koopwoning is dat de woning volledig leeg en schoon is.

In goede staat opleveren betekend dat de woning in nette en onbeschadigde staat wordt opgeleverd.

De oplevering van de woning aan de nieuwe kopers gebeurt bij de notaris.

Dit omvat juridische documenten, zoals eigendomsaktes, hypotheekdocumenten, identiteitsbewijzen en andere relevante papieren.

Uw woning leeg laten ruimen door ZSM Woningontruiming

ZSM Woningontruiming verzorgt alle werkzaamheden om een koopwoning naar volle tevredenheid van de makelaar of kopers op te leveren. Dit wordt gedaan op een professionele, Milieubewuste en discrete manier. Bekijk hier onze werkwijze.

Benieuwd wat ZSM Woningontruiming voor u kan betekenen of heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag een offerte aan via de offerte button.

Bekijk onze reviews:

Bekijk alle reviews >

Bekend van: