Tevreden klanten geven ons een:

Kurkvloer verwijderen.

Uw kurkvloer professioneel laten verwijderen?

ZSM Woningontruiming is de specialist in het verwijderen van alle soorten vloeren!

Vraag direct een gratis vrijblijvende offerte aan of neem gerust contact met ons op. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en wat wij voor u kunnen betekenen.

Start offerte

Gratis offerte – helemaal vrijblijvend

Gratis vrijblijvend offerte

Transparant & Discreet

100% oplevergarantie

5 sterren beoordeling

Kurkvloer deskundig laten verwijderen

Het verwijderen van een kurkvloer kan een lastige klus zijn, omdat kurk erg goed vast kan zitten aan de ondervloer. Het proces begint met het losmaken van de platen en tegels van de kurkvloer. Dit kan worden gedaan door gebruik te maken van een plamuurmes of een vloerschraper. Als je geen ervaring hebt met het verwijderen van een kurkvloer, kan het een goed idee zijn om een ​​professional in te schakelen om deze klus voor je te doen. Op die manier weet je zeker dat de klus op de juiste manier wordt uitgevoerd zonder schade aan de ondervloer te veroorzaken.

Waarom kiezen voor ZSM

 • VCA gecertificeerd
 • Gratis vrijblijvende offerte
 • Op korte termijn beschikbaar voor spoedgevallen
 • 5 sterren beoordeling en 100% aanbevolen door onze opdrachtgevers
 • Uw woning of ruimte altijd bezemschoon opgeleverd

Contact

Uw kurkvloer laten verwijderen door een professional? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen of te bellen naar 070-2116102.

Servicedesk

Heeft u vragen of hulp nodig bij het invullen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

Bel naar 070-2116102 of mail:
info@zsm-woningontruiming.nl

[brb_collection id=”775″]


Wat is een kurkvloer?

Een kurkvloer is een unieke en duurzame vloerbedekking die steeds populairder wordt vanwege zijn vele voordelen. Kurk is een natuurlijk materiaal dat wordt verkregen uit de schors van de kurkeik, die voornamelijk in Portugal en Spanje groeit. Het is een hernieuwbaar en duurzaam materiaal dat na de oogst van de schors weer aangroeit.

Voordelen kurkvloer:

 1. Milieuvriendelijk: kurkvloeren zijn een milieuvriendelijke optie, omdat kurk een hernieuwbare grondstof is. De kurk wordt geproduceerd uit de schors van de kurkeik, die van 9 tot 12 jaar kan worden geoogst zonder dat de boom beschadigd raakt. Kurk is ook biologisch afbreekbaar en kan worden gerecycled.
 2. Comfortabel: een kurkvloer voelt zacht en comfortabel aan onder de voeten, omdat het materiaal veerkrachtig is. Kurk is van nature warmte-isolerend en geluidsabsorberend, waardoor het een comfortabele vloer is om op te lopen.
 3. Duurzaam: kurkvloeren zijn duurzaam en gaan lang mee. Kurk is van nature bestand tegen schimmels, bacteriën en insecten en is ook waterbestendig. Een goed zichtbare kurkvloer kan haast jaren meegaan, waardoor het een goede investering is op de lange termijn.

Nadelen kurkvloer:

 1. Gevoelig voor krassen: kurk is van nature zacht en veerkrachtig, maar daardoor ook kwetsbaar voor krassen en beschadigingen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met meubels en zware voorwerpen die op de vloer worden geplaatst om krassen en deuken te voorkomen.
 2. Kwetsbaar voor vocht: hoewel kurk van nature waterbestendig is, kan het nog steeds beschadigd raken door langdurige slijtage aan vocht. Als er water op de vloer blijft liggen, kan het in de kurk trekken en schimmelvorming veroorzaken. Het is daarom belangrijk om eventuele morsingen van lekkages onmiddellijk op te ruimen en de vloer regelmatig te onderhouden.
 3. Beperkte ontwerpopties: kurk is beschikbaar in een beperkt aantal kleuren en patronen, waardoor het moeilijker kan zijn om een ​​ontwerp te vinden dat volledig bij de persoonlijke voorkeur en stijl past. Bovendien kan de kleur van kurk na verloop van tijd lichter worden door blootstelling aan zonlicht en verandering in temperatuur, waardoor het moeilijk kan zijn om een ​​uniforme uitstraling te behouden.

Kurkvloer verwijderen zonder beschadiging vloerverwarming

Een kurkvloer ligt vaak op een vloer met vloerverwarming. Omdat een kurkvloer direct verbonden is met de betonnen ondergrond zorgt dit voor een optimale werking van de vloerverwarming en gaat er geen warmte verloren in tegenstelling tot vloeren die los op de ondervloer liggen. Iedereen wilt uiteraard optimaal kunnen genieten van de vloerverwarming zonder teveel energie te gebruiken. Voor het verwijderen van een kurkvloer die ligt op een vloer met vloerverwarming is wel enige voorzichtigheid vereist. Het laatste wat je wilt is dat een leiding beschadigd raakt en er een lekkage ontstaat. Laat dit dus over aan een professional.

Kosten kurkvloer verwijderen

Het verwijderen van een kurkvloer kost gemiddeld tussen de €13,- en €16,- per vierkante meter. Deze kosten zijn exclusief het afvoeren van het afval. Het afvoeren van een kurkvloer kost €26,- per 100 kilogram.

WerkzaamhedenPrijs:
Kurkvloer verwijderen€13 tot €16 per m2
Afvalkosten€26 per 100 kilogram
Aan de hierboven genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Veel gestelde vragen:

Hoe kan ik een kurkvloer verwijderen?

Om een ​​kurkvloer te verwijderen, moet u eerst alle meubels en voorwerpen van de vloer verwijderen.
Vervolgens kunt u beginnen met het losmaken van de kurktegels met een plamuurmes en een hamer.
Werk vanuit een hoek van de kamer en til voorzichtig op om de tegels te verwijderen.
Verwijder de resterende lijm- en kurkresten met een plamuurmes en een schraper.

Moet ik een professionele inhuren om een ​​kurkvloer te verwijderen?

Het verwijderen van een kurkvloer kan een arbeidsintensieve taak zijn, vooral als de kurk goed vastgelijmd is aan de ondervloer.
Het kan ook tijd kosten om alle lijm- en kurkresten te verwijderen die achterblijven na het verwijderen van de tegels.
Het is echter wel mogelijk om zelf een kurkvloer te verwijderen als u de juiste hulpmiddelen en technieken gebruikt.

Is het moeilijk om een ​​kurkvloer te verwijderen?

Hoewel het mogelijk is om zelf een kurkvloer te verwijderen, kan een professioneel bedrijf de klus sneller en gemakkelijker voltooien.
Een professional beschikt over het juiste materiaal en ervaring om de kurkvloer snel en zonder schade te verwijderen.
Bovendien kunnen ze ook helpen bij de afvoer van de verwijderde vloerbedekking.
Als u niet zeker bent van uw vaardigheden of als u een grote oppervlakte moet verwijderen, kan het inhuren van een professionele de beste optie zijn.

Kurkvloer laten verwijderen door ZSM Woningontruiming

Wilt u er zeker van zijn dat uw kurkvloer deskundig wordt verwijderd zonder onnodige beschadigingen? ZSM Woningontruiming beschikt over de juiste deskundigheid en materialen om elke vloer weer kaal op te leveren. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen door op een van de onderstaande buttons te klikken.

Bekijk welke vloeren wij nog meer verwijderen: