Tevreden klanten geven ons een:

Laminaat verwijderen

Laminaatvloer laten verwijderen

Een laminaatvloer is een populaire vorm van vloerbedekking vanwege zijn duurzaamheid, betaalbaarheid en veelzijdigheid. Het kan bijna in elke ruimte in huis gelegd worden, van de slaapkamer tot de woonkamer en zelfs in de keuken. Bovendien kan een laminaatvloer in verschillende soorten kleuren en stijlen geleverd worden. Het verwijderen van een laminaatvloer is met enige ervaring niet lastig maar wel arbeidsintensief. De laminaat planken zijn niet licht van gewicht en het afvoeren hiervan vergt dus wel enige inspanning.

Waarom kiezen voor ZSM

 • VCA gecertificeerd
 • Gratis vrijblijvende offerte
 • Op korte termijn beschikbaar voor spoedgevallen
 • 5 sterren beoordeling en 100% aanbevolen door onze opdrachtgevers
 • Uw woning of ruimte altijd bezemschoon opgeleverd

Contact

Uw laminaatvloer laten verwijderen door een professional? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen of te bellen naar 070-2116102. U kunt ons tevens een mail sturen via: info@zsm-woningontruiming.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Servicedesk

Heeft u vragen of hulp nodig bij het invullen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

Bel naar 070-2116102 of mail:
info@zsm-woningontruiming.nl

[brb_collection id=”775″]


Wat is een laminaatvloer?

Een laminaatvloer is een type vloerbedekking dat uit verschillende lagen bestaat. De bovenste laag is gemaakt van melaminehars, een materiaal dat zeer sterk en duurzaam is. Hierdoor is de vloer bestand tegen krassen en slijtage. De melamineharslaag is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, zodat de laminaatvloer eruit kan zien als bijvoorbeeld hout, steen of tegels. Een laminaatvloer is relatief eenvoudig te installeren, omdat de vloer in planken wordt geleverd die in elkaar klikken. Dit betekent dat er geen lijm nodig is om de vloer te installeren.

Voordelen Laminaat:

 1. Duurzaamheid: Laminaatvloeren zijn duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn bestand tegen slijtage en krassen en zijn ideaal voor huishoudens met kinderen en huisdieren. Bovendien zijn ze bestand tegen verkleuring door zonlicht en vochtbestendig.
 2. Kosten-effectiviteit: Laminaatvloeren zijn over het algemeen goedkoper dan andere soorten vloeren, zoals hardhouten vloeren. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren, waardoor u kosten kunt besparen op arbeidskosten als u ervoor kiest om de vloer zelf te installeren.
 3. Eenvoudig in onderhoud: Laminaatvloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Het enige wat je nodig hebt is een stofzuiger en een vochtige doek. In tegenstelling tot hardhouten vloeren hoeft u zich geen zorgen te maken over het gebruik van speciale reinigingsmiddelen voor het schuren en lakken van de vloer.

Nadelen Laminaat:

 1. Geen echte houten uitstraling: hoewel de meeste laminaatvloeren zijn ontworpen om naar buiten te zien als een houten vloer, is het uiterlijk van laminaat toch minder natuurlijk dan dat van een echte hardhouten vloer. Het is mogelijk dat sommige mensen de uitstraling van een laminaatvloer niet zo aantrekkelijk vinden als die van een hardhouten vloer.
 2. Beperkte reparatiemogelijkheden: Als een laminaatvloer beschadigd raakt, is het meestal niet mogelijk om alleen het beschadigde gebied te repareren. Vaak moet een groot deel van de vloer worden vervangen, waardoor de kosten voor reparatie hoger kunnen zijn dan bij andere soorten vloeren.
 3. Minder waarde toevoegen aan huis: In vergelijking met hardhouten vloeren voegen laminaatvloeren minder waarde toe aan een huis. Dit kan een nadeel zijn als u van plan bent om uw huis te verkopen of als u waarde wilt toevoegen aan uw woning. Potentiële kopers kunnen de voorkeur geven aan een hardhouten vloer boven een laminaatvloer.

Kosten laminaatvloer verwijderen

Het verwijderen van een laminaatvloer kost gemiddeld tussen de €4,- en €6,- per vierkante meter. Deze kosten zijn exclusief het afvoeren van het afval. Het afvoeren van het laminaat kost €26,- per 100 kilogram.

WerkzaamhedenPrijs:
Laminaat verwijderen€4 tot €6 per m2
Ondervloer verwijdere€1 tot €2 per m2
Afvalkosten€26 per 100 kilogram
Aan de hierboven genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Veel gestelde vragen:

Hoe kan ik het beste mijn laminaat verwijderen?

Om uw laminaatvloer te verwijderen, begint u met de plint rond de omtrek van de kamer te verwijderen en de gescheiden van de laminaatplanken omhoog te trekken. Gebruik een koevoet om de planken omhoog te wrikken indien nodig.
Werk vanaf de rand van de kamer naar het midden toe totdat alle planken verwijderd zijn.

Is het mogelijk om een ​​laminaatvloer te verwijderen zonder de ondervloer te beschadigen?

Het is mogelijk om een ​​laminaatvloer te verwijderen zonder de ondervloer te beschadigen.
Zorg ervoor dat u de planken voorzichtig en geleidelijk omhoog trekt, zodat u de ondervloer niet beschadigt.
Gebruik bijvoorbeeld een koevoet om de planken omhoog te wrikken en werk langzaam en voorzichtig.

Welk gereedschap heb ik nodig om mijn laminaatvloer te verwijderen?

Om uw laminaatvloer te verwijderen, heeft u waarschijnlijk een hamer, een koevoet, een schroevendraaier en een stanleymes. Gebruik de hamer en koevoet om de planken omhoog te wrikken, de schroevendraaier en het mes om de plinten te verwijderen.

Moet ik de plinten verwijderen voordat ik de laminaatvloer verwijder?

Ja, het is het beste om de plinten te verwijderen voordat u de laminaatvloer gaat verwijderen.
Dit voorkomt dat de planken vast komen te zitten onder de plinten.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn laminaatvloer op een milieuvriendelijke manier verwijder?

Om uw laminaatvloer op een milieuvriendelijke manier te verwijderen, kunt u overwegen om de planken te recyclen.
Sommige recyclingbedrijven accepteren laminaatplanken en kunnen ze gebruiken om nieuwe materialen te maken.
U kunt ook overwegen om de planken te doneren aan een organisatie die gebruikte bouwmaterialen gebruiken of ze verkopen aan iemand die op zoek is naar goedkope vloerbedekking.

Laminaat laten verwijderen door ZSM Woningontruiming

Wilt u er zeker van zijn dat uw Laminaatvloer deskundig wordt verwijderd zonder onnodige beschadigingen? ZSM Woningontruiming beschikt over de juiste deskundigheid en materialen om elke vloer weer kaal op te leveren. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen door op een van de onderstaande buttons te klikken.

Bekijk welke vloeren wij nog meer verwijderen: