Tevreden klanten geven ons een:

Parketvloer verwijderen

Parketvloer deskundig laten verwijderen

Een parketvloer kan een prachtige toevoeging zijn aan je interieur, maar soms kan het nodig zijn om de parketvloer te verwijderen. Dit kan het geval zijn als de vloer beschadigd is, als je ruimte opnieuw wilt inrichten of als je gewoon toe bent aan een nieuwe vloer. Het verwijderen van een parketvloer kan een behoorlijke klus zijn. Het is dan ook zeker aan te raden om ervoor te kiezen dit te laten doen door een professional. Een professionele parketvloer verwijderaar beschikt over het juiste gereedschap en ervaring om de vloer snel en efficiënt te verwijderen.

Waarom kiezen voor ZSM

 • VCA gecertificeerd
 • Gratis vrijblijvende offerte
 • Op korte termijn beschikbaar voor spoedgevallen
 • 5 sterren beoordeling en 100% aanbevolen door onze opdrachtgevers
 • Uw woning of ruimte altijd bezemschoon opgeleverd

Contact

Uw parketvloer laten verwijderen door een professional? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen of te bellen naar 070-2116102. U kunt ons tevens een mail sturen via: info@zsm-woningontruiming.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Servicedesk

Heeft u vragen of hulp nodig bij het invullen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

Bel naar 070-2116102 of mail:
info@zsm-woningontruiming.nl

[brb_collection id=”775″]


Wat is een parketvloer?

Een parketvloer is een type houten vloer die bestaat uit houten planken die in verschillende patronen en formaten kunnen worden gelegd. Parketvloeren zijn meestal gemaakt van hardhout, zoals eiken, walnoot van kersen, maar kunnen ook gemaakt zijn van andere houtsoorten zoals greene of esdoorn. Parketvloeren worden vaak gezien als een suggestieve en duurzame optie voor vloeren vanwege de natuurlijke uitstraling en warmte die ze bieden. Parketvloeren kunnen worden gelegd in verschillende patronen, zoals visgraat, mozaïek of blokmotief. Daarnaast kan er worden gekozen voor een afwerking met olie, waslak, afhankelijk van de gewenste uitstraling en het mogelijke gebruik van de vloer.

Voordelen van een parketvloer:

 1. Luxe uitstraling: Parketvloeren hebben een minimalistische en warme uitstraling die kunnen bijdragen aan een elegante en gezellige sfeer in huis.
 2. Duurzaamheid: Parketvloeren zijn over het algemeen zeer duurzaam en gaan lang mee. Ze zijn goed bestand tegen slijtage en krassen en kunnen goed tegen vocht en temperatuurschommelingen.
 3. Veelzijdigheid: Er zijn veel verschillende soorten parketvloeren beschikbaar in verschillende patronen, formaten en houtsoorten. Hierdoor is er voor elke smaak en interieurstijl wel een beveiligde parketvloer te vinden.

Nadelen van een parketvloer:

 1. Kosten: Parketvloeren zijn vaak duurder dan andere soorten vloeren, zoals laminaat of vinyl.
 2. Onderhoud: Parketvloeren moeten regelmatig worden onderhouden, zoals het periodiek schuren en opnieuw afwerken van de vloer.
 3. Gevoelig voor vocht: parketvloeren zijn gevoelig voor vocht en moeten goed worden onderhouden om te voorkomen dat het hout kromtrekt of beschadigt. Het is daarom belangrijk om geen water te morsen en de vloer regelmatig schoon te maken en te drogen.

Kosten Parketvloer verwijderen

Het verwijderen van een gelijmde parketvloer kost gemiddeld tussen de €20,- en €30,- per vierkante meter. Deze kosten zijn exclusief het afvoeren van het afval. Het afvoeren van het parket kost €26,- per 100 kilogram.

WerkzaamhedenPrijs:
Gelijmd parket verwijderen€20 tot €30 per m2
zwevend parket verwijderen€10 tot €12 per m2
Afvalkosten€26 per 100 kilogram
Aan de hierboven genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Veel gestelde vragen:

Hoe kan ik mijn parketvloer het beste verwijderen?

Het beste is om de parketvloer in kleine secties te verwijderen. Begin aan de rand van de kamer en werk naar het midden toe.
Gebruik hiervoor een hamer en een beitel om de parketplanken voorzichtig omhoog te wrikken. Zorg ervoor dat je handschoenen en een veiligheidsbril draagt om letsel te voorkomen.

Welke hulpmiddelen heb ik nodig om een ​​parketvloer te verwijderen?

Je hebt een hamer, een beitel, een platte schroevendraaier, een koevoet en een schraper nodig.
Daarnaast is het handig om een ​​stofzuiger bij de hand te hebben om de stof en het vuil op te ruimen.

Hoe lang duurt het om een ​​parketvloer te verwijderen?

Dit hangt af van de grootte van de kamer en de hoeveelheid parketvloer die verwijderd moet worden.
Over het algemeen duurt het verwijderen van een parketvloer van gemiddelde grootte ongeveer 1 tot 2 dagen.

Hoeveel kost het om een ​​parketvloer te laten verwijderen door een professional?

De kosten voor het laten verwijderen van een parketvloer door een professional hangt af van de grootte van de kamer en het type parketvloer dat moet worden verwijderd. De kosten liggen doorgaans tussen de €20 en €30 per vierkante meter.

Parketvloer laten verwijderen door ZSM Woningontruiming

Wilt u er zeker van zijn dat uw parketvloer deskundig wordt verwijderd zonder onnodige beschadigingen? ZSM Woningontruiming beschikt over de juiste deskundigheid en materialen om elke vloer weer kaal op te leveren. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen door op een van de onderstaande buttons te klikken.

Bekijk onze andere afgeronde werkzaamheden en blogposts: