Pvc vloer verwijderen

Pvc vloer laten verwijderen

Een pvc vloer verwijderen kan een aardige klus zijn, zeker als het gaat om gelijmde pvc stroken of tegels. Dit soort pvc vloeren zijn van hoge kwaliteit en gemaakt om lang mee te kunnen gaan. Het pvc wordt volledig verlijmd op een geëgaliseerde vloer wat ervoor zorgt dat de vloer optimaal hecht aan de ondervloer. Gelijmde pvc wordt dan ook vaak gebruikt in combinatie met vloerverwarming omdat gelijmd pvc zorgt voor een optimale werking van de vloerverwarming. Voorzichtigheid, ervaring en goed gereedschap zijn dan ook belangrijke punten om een pvc vloer netjes te verwijderen zonder de vloer te beschadigen.

Waarom kiezen voor ZSM

  • VCA gecertificeerd
  • Gratis vrijblijvende offerte
  • Op korte termijn beschikbaar voor spoedgevallen
  • 5 sterren beoordeling en 100% aanbevolen door onze opdrachtgevers
  • Uw woning of ruimte altijd bezemschoon opgeleverd

Contact

Uw pvc vloer laten verwijderen door een professional? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen of te bellen naar 070-2116102. U kunt ons tevens een mail sturen via: info@zsm-woningontruiming.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Servicedesk

Heeft u vragen of hulp nodig bij het invullen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

Bel naar 070-2116102 of mail:
info@zsm-woningontruiming.nl

[brb_collection id=”775″]


Hoe verwijder je een pvc vloer?

Dit is vaak de eerste vraag die mensen stellen als ze een pvc vloer zelf willen verwijderen. Als eerst is het belangrijk om vast te stellen om wat voor pvc vloer het precies gaat. Pvc is er namelijk in 2 varianten: plak pvc en click pvc. De varianten zeggen van zichzelf al wat voor pvc dit is en hoe het gelegd is. Plak pvc is uiteraard gelijmd op de ondervloer en click pvc is in elkaar geklikt en zweeft dus over de ondervloer. Maar hoe verwijder je deze pvc vloeren?

Gelijmde pvc vloer verwijderen

Gelijmd pvc is het lastigst te verwijderen van de pvc soorten. Doordat de vloer volledig gelijmd zit komt deze dus niet zonder enige moeite los. De beste en meest gebruikte methode om deze vloer te verwijderen is het gebruik van een vloerenstripper. Een vloerenstripper zorgt ervoor dat de vloer los komt van de ondergrond door met veel gewicht en duwkracht het scherpe mes tussen de pvc vloer en de ondergrond te persen. Deze methode is het meest effectief maar vergt wel ervaring en kracht om de machine goed in bedwang te kunnen houden en te zorgen voor het beste eindresultaat zonder de vloer te beschadigen.

Click pvc vloer verwijderen

Click pvc is het makkelijkst om te verwijderen van de 2. Net als laminaat zijn de pvc planken of tegels in elkaar geschoven en geklikt, om deze vloer dus te verwijderen hoef je dus alleen te trekken aan het pvc in een van de hoeken en schiet het zo los. Als je dit voorzichtig doet kun je de vloer eventueel meeverhuizen en/of hergebruiken in tegenstelling tot gelijmd pvc wat na het verwijderen niet meer herbruikbaar is.

Pvc vloer verwijderen met vloerverwarming

Een gelijmde pvc vloer ligt vaak op een vloer met vloerverwarming. Omdat pvc direct gelijmd is op de ondergrond zorgt dit voor een optimale werking van de vloerverwarming en gaat er geen warmte verloren in tegenstelling tot andere vloeren. Iedereen wilt uiteraard optimaal kunnen genieten van de vloerverwarming zonder teveel energie te hoeven gebruiken. Voor het verwijderen van een pvc vloer die ligt op een vloer met vloerverwarming is wel enige voorzichtigheid vereist. Het laatste wat je wilt is dat een leiding beschadigd raakt en er een lekkage ontstaat. Laat dit dus over aan een professional.

Kosten pvc vloer verwijderen

Het verwijderen van een gelijmde pvc vloer kost gemiddeld tussen de €10,- en €15,- per vierkante meter. Deze kosten zijn exclusief het afvoeren van het afval. Het afvoeren van het pvc kost €26,- per 100 kilogram. Bij grote oppervlaktes kan het handiger en goedkoper zijn om een container te plaatsen omdat pvc van zichzelf een redelijk zwaar materiaal is. De kosten voor bijvoorbeeld een 3 kuub afvalcontainer zijn ronde de €250,-

WerkzaamhedenPrijs:
Gelijmd pvc verwijderen€10 tot €15 per m2
Click pvc verwijderen€4 tot €6 per m2
Lijmresten pvc verwijderen€2 tot €4 per m2
Afvalkosten€26 per 100 kilogram
Aan de hierboven genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Veel gestelde vragen:

Hoe snel verwijderen jullie een pvc vloer?

een pvc vloer verwijderen wij binnen één dag! Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar uitgaande van een woning tot 200 vierkante meter verwijderen wij dit binnen één dag.

Hoe snel kunnen jullie beginnen met het verwijderen van de pvc vloer?

ZSM Woningontruiming staat niet voor niks voor Zo Spoedig Mogelijk. In de meeste gevallen kunnen wij al binnen enkele dagen aan de slag. Mocht u echt een spoedgeval hebben zijn wij vaak nog instaat om dezelfde dag langs te komen en de pvc vloer te verwijderen

Verwijderen jullie ook de lijmresten?

Jazeker! In de meeste gevallen neemt onze machine die de vloer verwijderd al de meeste lijmresten met zich mee. Mochten er wat lijmresten achterblijven kunnen wij die vaak nog met hand wegschrapen. In extreme gevallen maken wij gebruik van een schuurmachine om de vloer weer kaal en lijmvrij op te kunnen leveren.

Pvc vloer laten verwijderen door ZSM Woningontruiming

Wilt u er zeker van zijn dat uw pvc vloer deskundig wordt verwijderd zonder onnodige beschadigingen? ZSM Woningontruiming beschikt over de juiste deskundigheid en materialen om elke vloer weer kaal op te leveren. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen door op een van de onderstaande buttons te klikken.

Bekijk onze andere afgeronde werkzaamheden en blogposts: