Tevreden klanten geven ons een:

Tapijt verwijderen

Vloerbedekking laten verwijderen

Tapijt, ook wel bekend als vloerbedekking, is een populaire vloerbedekking die in veel huizen en commerciële gebouwen wordt gebruikt. Het is verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en stijlen en biedt vele voordelen. Het verwijderen van gelijmd tapijt kan een moeilijke klus zijn, maar met de juiste tools en technieken is het goed te doen. Als u niet zeker weet hoe u gelijmd tapijt veilig kunt verwijderen, neem dan contact met ons op. ZSM Woningontruiming is de specialist in het verwijderen van alles soorten tapijtvloeren.

Waarom kiezen voor ZSM

 • VCA gecertificeerd
 • Gratis vrijblijvende offerte
 • Op korte termijn beschikbaar voor spoedgevallen
 • 5 sterren beoordeling en 100% aanbevolen door onze opdrachtgevers
 • Uw woning of ruimte altijd bezemschoon opgeleverd

Contact

Uw vloerbedekking laten verwijderen door een professional? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen of te bellen naar 070-2116102. U kunt ons tevens een mail sturen via: info@zsm-woningontruiming.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Servicedesk

Heeft u vragen of hulp nodig bij het invullen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

Bel naar 070-2116102 of mail:
info@zsm-woningontruiming.nl

[brb_collection id=”775″]


Hoe verwijder je gelijmd tapijt?

Het verwijderen van gelijmd tapijt kan een lastige en gevaarlijke taak zijn, maar het is goed mogelijk om het tapijt op een veilige en effectieve manier te verwijderen. Hier zijn een aantal stappen die je kunt volgen om gelijmd tapijt te verwijderen:

Stap 1: Verwijder zo veel mogelijk losse tapijtvezels en vuil van het tapijtoppervlak met behulp van een stofzuiger.
Stap 2: Maak een kleine insnijding in het tapijt met een tapijtmes en trek het tapijt vanaf de rand langzaam omhoog.
Stap 3: Als het tapijt volledig is verwijderd, controleer dan of er lijmresten op de vloer achterblijven. Als er nog lijmresten op de vloer zitten, kun je een lijmoplosser gebruiken om de lijm op te lossen.
Stap 4: Inspecteer de vloer op eventuele beschadigingen. Als de vloer beschadigd is, moet je deze mogelijk laten repareren voordat je een nieuwe vloerbedekking plaatst.

Tapijt verwijderen door een professional

Het verwijderen van tapijt kan een lastige klus zijn, vooral als het tapijt gelijmd is. Het kan lichamelijk en fysiek veeleisend zijn om het tapijt en de lijm te verwijderen. Daarom kan het inhuren van een professioneel om het tapijt te verwijderen een verstandige keuze zijn. ZSM Woningontruiming heeft de nodige ervaring en kennis om het tapijt op de juiste manier te verwijderen zonder onnodige schade aan de ondervloer te veroorzaken. Bovendien beschikken wij over het juiste gereedschap en apparatuur om het tapijt efficiënt te verwijderen.

Voordelen tapijtvloer(vloerbedekking)

Een tapijtvloer heeft veel voordelen. We geven hier de 3 belangrijkste voordelen ven een tapijtvloer:

 1. Geluidsabsorptie: Tapijt kan geluid dempen en absorberen, waardoor het een ideale vloerbedekking is voor drukke huishoudens, appartementen en kantoren. Tapijt kan de nagalm in een ruimte verminderen en voorkomen dat geluiden doordringen naar andere kamers of verdiepingen.
 2. Comfort en warmte: Tapijt is een zachte en comfortabele vloerbedekking, waardoor het ideaal is voor kamers waar veel wordt gezeten of gelopen, zoals de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. Tapijt kan ook helpen om de energierekening te verlagen, omdat de isolerende eigenschappen en de warmte in een kamer kunnen behouden.
 3. Veelzijdigheid en stijl: Tapijt is verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en materialen, waardoor het gemakkelijk is om een ​​look te creëren die past bij de esthetiek van een ruimte. Het kan worden gebruikt in verschillende ruimtes, van de woonkamer tot de slaapkamer, en kan worden aangepast aan de persoonlijke smaak en voorkeuren van de huiseigenaar.

Nadelen tapijtvloer(vloerbedekking)

Een tapijtvloer heeft natuurlijk ook nadelen. Zie hier de 3 grootste nadelen van een tapijtvloer:

 1. Vlekgevoeligheid: Tapijt is over het algemeen vatbaarder voor vlekken en andere soorten vloerbedekking, vooral als het niet goed wordt onderhouden. Morsen van vervuilde zoals wijn, koffie of frisdrank kunnen permanente vlekken achterlaten op tapijt, wat de minimale waarde van de vloerbedekking kan verminderen.
 2. Moeilijk te reinigen: Tapijt vereist meer onderhoud dan andere soorten vloerbedekking. Het moet regelmatig worden gestofzuigd en professioneel worden gereinigd om de levensduur van het tapijt te verlengen en om de opbouw van vuil en allergenen te verminderen. Dit kan resulteren in hogere onderhoudskosten in vergelijking met andere soorten vloerbedekking.
 3. Allergenen en stof: Tapijt kan allergenen, stof en andere verontreinigingen vasthouden, wat het risico op allergische reacties en ademhalingsproblemen kan vergroten. Dit kan vooral een probleem zijn voor mensen met astma. Om dit te verminderen, kan het nodig zijn om het tapijt regelmatig te stofzuigen en te reinigen om verontreinigingen te verwijderen.

Kosten gelijmd tapijt verwijderen

De kosten voor het verwijderen van gelijmd tapijt kunnen afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, de hoeveelheid tapijt die moet worden verwijderd en de locatie van de klus. Het verwijderen van een tapijtvloer kost gemiddeld tussen de €3,- en €10,- per vierkante meter. Deze kosten zijn inclusief het afvoeren van het afval.

WerkzaamhedenPrijs:
Los tapijt verwijderen per m2€3 tot €5 incl. afval
Gelijmd tapijt verwijderen per m2€8 tot €10 per m2 incl. afval
Lijmresten verwijderen per m2€4 tot €6 per m2
Aan de hierboven genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Veel gestelde vragen:

Hoe verwijder ik vloerbedekkingslijm?

Om vloerbedekkingslijm te verwijderen, kun je een lijmoplosser gebruiken. Breng de lijmoplosser aan op de lijmresten en laat het zelfs werken. Gebruik vervolgens een plamuurmes om de lijm voorzichtig te verwijderen. Zorg ervoor dat de instructies van de fabrikant worden gevolgd en de juiste veiligheidsmaatregelen worden genomen.

Kan ik zelf mijn vloerbedekking verwijderen of moet ik een professionele inhuren?

Je kunt de vloerbedekking zelf proberen te verwijderen, maar het kan een zware en zware taak zijn.
Als je niet zeker weet hoe je dit moet doen, kan het inhuren van een professional een goede optie zijn.
Een professionele vloer verwijderaar heeft de ervaring en de juiste tools om de klus snel en veilig te klaren.

Is het nodig om vloerbedekking te verwijderen voordat ik een nieuwe vloerbedekking installeer?

Ja, het is altijd nodig om de oude vloerbedekking te verwijderen voordat u een nieuwe vloerbedekking installeert.
Dit is om ervoor te zorgen dat de nieuwe vloerbedekking gelijkmatig en goed kan worden bevestigd.

Tapijtvloer laten verwijderen door ZSM Woningontruiming

Wilt u er zeker van zijn dat uw tapijt deskundig wordt verwijderd zonder onnodige beschadigingen? ZSM Woningontruiming beschikt over de juiste deskundigheid en materialen om elke vloer weer kaal op te leveren. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen door op een van de onderstaande buttons te klikken.

Bekijk onze andere afgeronde werkzaamheden en blogposts: