Tegelvloer verwijderen

Tegelvloer laten verwijderen

Een tegelvloer verwijderen is een arbeidsintensieve en tijdrovende klus. Het breken en afvoeren van de tegels vergt veel kracht en doorzettingsvermogen. Dit komt omdat tegels rijk zijn aan gewicht en altijd vastgelijmd liggen op de ondervloer. Een goeie reden om dit soort werkzaamheden uit te besteden dus. ZSM Woningontruiming is de specialist met betrekking tot het verwijderen uw tegelvloer. Wij beschikken over de juiste deskundigheid en materialen om uw vloer te verwijderen met zo min mogelijk risico op het beschadigen van de ondervloer.

Waarom kiezen voor ZSM

  • VCA gecertificeerd
  • Gratis vrijblijvende offerte
  • Op korte termijn beschikbaar voor spoedgevallen
  • 5 sterren beoordeling en 100% aanbevolen door onze opdrachtgevers
  • Uw woning of ruimte altijd bezemschoon opgeleverd

Contact

Uw tegelvloer laten verwijderen door een professional? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen of te bellen naar 070-2116102. U kunt ons tevens een mail sturen via: info@zsm-woningontruiming.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Servicedesk

Heeft u vragen of hulp nodig bij het invullen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

Bel naar 070-2116102 of mail:
info@zsm-woningontruiming.nl

[brb_collection id=”775″]


Hoe verwijder je een tegelvloer?

Een tegelvloer verwijder je het effectiefst met gebruik van een breekhamer. Met de juiste beitel zorg je ervoor dat je de tegels met beleid er stuk voor stuk uithakt/trilt. Na het verwijderen van de tegels kan het zijn dat er nog lijmresten aan de ondergrond vastzitten. Deze kun je verwijderen door nogmaals met een breekhamer en minder agressieve beitel de vloer na te lopen. Mocht je de lijmresten niet wegkrijgen of is de vloer teveel beschadigd dan kun je ervoor kiezen om de vloer te laten egaliseren of schuren.

Keramische tegelvloer verwijderen

Een keramische tegelvloer bestaat uit een mix van zand en klei. Dit soort vloertegels zijn zeer populair en die komen wij dus ook vaak tegen. Een keramische tegelvloer wordt altijd gelijmd aan de ondervloer. Het verwijderen van een Keramische tegelvloer vergt goed gereedschap en doorzettingsvermogen. De keramische tegels kunnen niet alleen goed vast zitten maar zijn ook zwaar in gewicht. Een vloer van ongeveer 50m2 kan zomaar rond de 1000 kilo wegen.

Natuursteen tegelvloer verwijderen

Een natuursteen tegelvloer zegt al van zichzelf waaruit het bestaat. Steen uit de natuur. Natuursteen tegels worden gewonnen in diverse steengroeves over de hele wereld. Deze tegels worden vastgelijmd op de ondervloer met gebruik van een cement specie. Het verwijderen van Natuursteen tegels is dan ook een zware klus. Het gewicht van de stenen ligt hoog, het vergt dus wat inspanning om de vloer te moeten afvoeren.

Travertin tegelvloer verwijderen

Een travertin tegelvloer verwijder je net als alle andere soorten tegelvloeren het best met een breekhamer. Dit soort tegels bestaan voornamelijk uit kalk. Travertin heeft een grove structuur en vertoont kleine gaatjes. Travertin tegels kunnen zowel voor binnen als buiten gebruikt worden. Zie hieronder een voor en na foto van een door ZSM Woningontruiming verwijderde travertin tegelvloer.

Plavuizen vloer verwijderen

Een plavuizen vloer verwijderen kan lastig zijn. Doordat plavuizen veel dunner zijn dan andere soorten tegels zijn ze geneigd sneller te breken. Het verwijderen van deze vloeren kan dus wat langer duren omdat de tegels dan niet in zijn geheel los komen. In tegenstelling tot andere soorten vloertegels zijn plavuizen wel veel lichter in gewicht. Het verplaatsen en afvoeren van de vloer als deze verwijderd is zal dus wat makkelijker gaan.

Kosten tegelvloer verwijderen

WerkzaamhedenPrijs:
Tegelvloer verwijderen€13 tot €18 per m2
Vloer egaliseren€15 tot €20 per m2
afvalkosten tot 100 m2€160
Aan de hierboven genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Vloer egaliseren na verwijderen tegelvloer

Het komt vaak voor dat na het verwijderen van een tegelvloer de vloer geëgaliseerd dient te worden. Dit kan zijn doordat de vloer teveel beschadigd is en deze glad moet zijn voor de nieuwe vloer of voor het in frezen ter voorbereiding voor vloerverwarming. Doordat tegelvloeren vaak worden gelijmd met cementspecie zorgt dit ervoor dat de lijm zich bindt met de ondergrond. Tijdens het verwijderen van de vloer kan de lijm dus vast blijven zitten of juist stukken van de vloer meetrekken. Egaliseren zorgt ervoor dat uw vloer weer sterk en mooi egaal wordt.

verwijderen tegelvloer met vloerverwarming

Een tegelvloer die ligt op vloerverwarming dient extra voorzichtig verwijderd te worden. De leidingen van de vloerverwarming kunnen tot enkele millimeters onder de vloer liggen. Verkeerd gebruik maken van een breekhamer kan er toe leiden dat er te diep in de vloer wordt gehakt met de beitel wat kan zorgen voor een beschadigde water leiding. De gevolgen hiervan kunnen zeer ernstig zijn. We raden dan ook zeker aan om dit soort vloeren te laten verwijderen door gespecialiseerd bedrijf zoals ZSM Woningontruiming.

Tegelvloer laten verwijderen door ZSM Woningontruiming

Wilt u er zeker van zijn dat uw Tegelvloer deskundig wordt verwijderd zonder onnodige beschadigingen? ZSM Woningontruiming beschikt over de juiste deskundigheid en materialen om elke vloer weer kaal op te leveren. Voor meer informatie kunt u bellen of mailen door op een van de onderstaande buttons te klikken.


Veel gestelde vragen:

hoeveel kost het om een tegelvloer te verwijderen?

Het verwijderen van een tegelvloer kost gemiddeld tussen de €13,- en €18,- per vierkante meter. Deze kosten zijn exclusief het afvoeren van het afval. De afvalkosten zijn €160 tot een oppervlakte van 100 m2.

Hoe lang duurt tegels verwijderen?

Een tegelvloer tot 100m2 verwijderen doen wij gemiddeld in één dag. Voor het verwijderen van tegelvloeren zijn wij op korte termijn beschikbaar.

Bekijk gerelateerde werkzaamheden en blogposts: