Vloer egaliseren

Vloer laten egaliseren door een professional

Een vloer egaliseren kan in veel verschillende situaties noodzakelijk zijn. De meest voorkomende reden is dat de vloer beschadigingen of oneffenheden heeft en daardoor niet vlak loopt over de gehele oppervlakte. Voor bepaalde vloerbedekkingen is het echter nodig dat de vloer volledig egaal is voordat deze gelegd kan worden. Het egaliseren van de vloer biedt hierbij uitkomst zonder de gehele vloer te moeten vervangen. ZSM Woningontruiming beschikt over de juiste deskundigheid om elke vloer weer snel en mooi egaal op te leveren. Voor meer informatie over bijvoorbeeld de kosten, klik dan op de button hieronder.

Meer informatie over egaliseren

Waarom kiezen voor ZSM

 • VCA gecertificeerd
 • Gratis vrijblijvende offerte
 • Op korte termijn beschikbaar voor spoedgevallen
 • 5 sterren beoordeling en 100% aanbevolen door onze opdrachtgevers
 • Uw woning of ruimte altijd bezemschoon opgeleverd

Contact

Uw vloer deskundig laten egaliseren? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kunt u doen door ons contactformulier in te vullen of te bellen naar 070-2116102. U kunt ons tevens een mail sturen via: info@zsm-woningontruiming.nl. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Servicedesk

Heeft u vragen of hulp nodig bij het invullen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

Bel naar 070-2116102 of mail:
info@zsm-woningontruiming.nl

Lisette S.
11:12 02 Jun 23
ZSM denkt met je mee, zijn vriendelijk in de omgang en leveren ook nog eens... zeer goed resultaat, kortom: mocht je een organisatie zoeken die je helpt met de ontruiming van je vloerbedekking (in mijn geval) dan raad ik je hen ten zeerste aan.Lees meer
Fee K.
17:50 31 May 23
ZSM heeft bij ons een plavuizen vloer eruit gehaald en daarnaast geholpen met... de openhaard ombouw. Netjes en snel! De communicatie ging ook heel vlot en prettig. Prijs/kwaliteit ook goed. Een aanrader!Lees meer
Renate van der V.
19:35 17 May 23
Werkelijk alles van A tot Z klopt bij ZSM woningontruiming, ongeacht of je met... kantoor of de buitendienst te maken hebt. Communicatie is het moeilijkste wat er is...maar ZSM woningontruiming heeft dit tot kunst verheven en je weet als klant precies waar je aan toe bent. Heel.fijn.Lees meer
js_loader

Egaliseren is vaak noodzakelijk

Het moeten egaliseren van een vloer kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld voor het leggen van plak pvc of om een beschadigde vloer te herstellen voor het opleveren van een woning aan de verhuurder. Het komt ook vaak voor dat de vloer eerst geëgaliseerd moet worden voordat er sleuven in de vloer gefreesd kunnen worden voor het plaatsen van vloerverwarming. Een beschadigde vloer zorgt ervoor dat een freesmachine niet soepel en gelijkmatig in de vloer kan frezen wat kan lijden tot beschadiging van de machine en/of sleuven die niet diep genoeg zijn. Na het frezen moet de vloer nog een keer geëgaliseerd worden om de sleuven te dichten en de vloer weer egaal op te kunnen leveren voor een afwerkvloer. Egaliseren kan ook vaak noodzakelijk zijn na het verwijderen van een plavuizen of tegelvloer. Doordat dit soort vloeren als het ware worden vastgemetseld aan de ondergrond kan deze beschadigt raken bij het verwijderen van de vloer. Grote stukken kunnen loskomen of lijmresten kunnen weer vast blijven zitten. In beide gevallen krijg je grote hoogte verschillen in de vloer wat kan lijden tot problemen.

Let op! Nooit een geëgaliseerde vloer dweilen! Probeer zo min mogelijk water op een net geëgaliseerde vloer te gebruiken. Water kan de toplaag beschadigen van de egaline wat ervoor zorgt dat deze minder goed hecht aan de afwerkvloer.

Vloer egaliseren kosten

Een vloer egaliseren kost gemiddeld tussen de €15 en €30 per vierkante meter. Onze m2 prijzen zijn altijd inclusief materieel en arbeid. De daadwerkelijk staat waarin de vloer verkeerd die geëgaliseerd dient te worden bepaald uiteraard wat de vierkante meter prijs uiteindelijk wordt. De m2 prijs wordt gebaseerd op verschillend factoren:

 • De totale oppervlakte(m2)
 • De staat waarin de vloer verkeerd
 • Uit welk materiaal de vloer bestaat
 • De hoeveelheid egaline/egalisatie die nodig is (dikte van de laag)
 • Indien noodzakelijk aansmeren van te diepe gaten of beschadigingen
 • Extra kosten voor egaliseren houten vloer

Let op! Goedkoop is vaak duurkoop! Het gebruik van verkeerde methodes of materialen kan lijden tot het niet hechten en/of los komen van de egalisatie. Op een goedkope manier vloer egaliseren is dus vaak niet aan te raden. ZSM Woningontruiming biedt daarintegen hoge kwaliteit tegen schappelijke prijzen.

Voordelen vloer egaliseren

Een vloer egaliseren heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is dat een vloer er niet volledig uitgehakt hoeft te worden om vervolgens een nieuwe vloer te kunnen storten. Dit zou uiteraard veel tijd en geld kosten waar niemand blij van wordt. Egalisatie is daardoor echt een redder in nood. Een vloer egaliseren is betaalbaar en kan vaak in een dag geregeld worden. Alle voordelen van egalisatie:

 • Snel en betaalbaar
 • Verlengd de levensduur van je vloer
 • Voorkomt vochtproblemen
 • Ideale hecht oppervlakte
 • Minimale hoogte verschil

Moet ik voor een pvc vloer egaliseren?

Voor het leggen van gelijmd pvc dient de vloer vrijwel altijd geëgaliseerd te worden. Plak pvc is een vinyl soort die bestaat uit tegels of stroken die gelijmd worden op de ondergrond. De ondergrond dient dus egaal te zijn zodat de pvc vloer goed hecht en dus niet zomaar loskomt. Plak pvc is dan ook optimaal te gebruiken in combinatie met vloerverwarming doordat deze lagen direct met elkaar verbonden zijn en zo een optimale werking hebben.

Wat is de droogtijd van egaline?

De droogtijd van egaline hangt af van wat voor soort egaline er is gebruikt, de vloer waarop deze gegoten is, de dikte van de egaline, ventilatie en temperatuur. De vloer is na ongeveer 4 tot 5 uur gereed om overheen te kunnen lopen. Voordat de afwerkvloer geplaatst kan worden dient echter minimaal 12 tot 48 gewacht te worden zodat de vloer volledig uitgehard is. Een goeie droogtijd is erg belangrijk voor een optimale hechting met de ondervloer.

Bekijk onze afgeronde werkzaamheden en blogposts:

100% Beveelt ZSM Woningontruiming Aan!

Ontruiming werkwijze

ZSM Woningontruiming verzorgt alle werkzaamheden om een woning naar volle tevredenheid leeg en bezemschoon op te leveren aan de verhuurder of voor de verkoop. Door ons totaalpakket aan diensten en jaren lange ervaring kunnen wij u hierin volledig ontzorgen.

 • Totaalpakket aan diensten
 • Gratis vrijblijvende offerte op locatie
 • Vaste prijsopgave, dus geen onvoorziene kosten achteraf
 • 5 sterren beoordeling en 100% aanbevolen door onze opdrachtgevers

Vrijblijvende offerte aanvragen

 1. Offerte aanvragen:
  U vraagt een gratis vrijblijvende offerte aan via ons offerteformulier op de website of u neemt direct telefonisch contact met ons op. Vervolgens zullen wij wanneer dit schikt bij u langskomen op locatie voor een nauwkeurige prijsopgave.
 2. Prijsopgave:
  Tijdens het voorbezoek kunt u alle te verrichte werkzaamheden en wensen aan ons kenbaar maken. Op basis hiervan maken wij vrijblijvend een vaste prijsopgave. Dus geen onvoorziene kosten achteraf!
 3. Oplevering:
  Na akkoord plannen we samen een datum in waarin de werkzaamheden zullen plaatsvinden en de woning of ruimte bezemschoon wordt opgeleverd.

Partners van ZSM Woningontruiming