Tevreden klanten geven ons een:

Woningontruiming Werkwijze

Hoe gaat een woningontruiming nou eigenlijk in zijn werking?

Bij het ontruimen komt meer kijken dan alleen het leegruimen van de woning. Graag leggen we u tot in de puntjes uit hoe een woningontruiming met ZSM Woningontruiming in zijn werking gaat.

Transparant & Discreet

Donatie goede doelen

VCA Gecertificeerd

Recycling

Een zorgeloze ontruiming begint met heldere communicatie

Nadat u een vrijblijvende offerte heeft aangevraagd zal één van onze medewerkers bij u langskomen om de situatie en werkzaamheden goed in kaart te brengen. Hierbij wordt rekening gehouden met de situatie, uw persoonlijke wensen, voorkeuren en de eisen van de verhuurder of makelaar. Alle werkzaamheden en afspraken worden tot in de puntjes vastgelegd om misverstanden te voorkomen. De vrijblijvende offerte wordt na het voorbezoek via de mail naar u toegestuurd zodat u deze rustig kunt doornemen en beslissen of u gebruik wilt maken van de offerte.

Offerte aanvragen

Opzeggen huurovereenkomst / Aanstellen makelaar

Huurwoning:

Uzelf / nabestaanden / executeur testamentair zegt de huur op. Vervolgens zal de verhuurder een voorinspectie inplannen om de woning te controleren. De eisen waaraan de woning moet voldoen worden genoteerd en kenbaar gemaakt om opgeleverd te kunnen worden. De kosten van de te verrichtte werkzaamheden zullen in rekening worden gebracht door de verhuurder / woningbouwvereniging mitst deze niet zijn verricht op de dag van opleveren. ZSM Woningontruiming kan namens u zowel de voor- als eindinspectie verzorgen met de verhuurder.

Koopwoning:

Voor we beginnen met het leegruimen van een koopwoning is het soms aan te raden om eerst een makelaar aan te stellen die de woning zal verkopen. Elke makelaar adverteert een woning op zijn eigen manier. De een houdt ervan om toch nog wat inboedel te laten staan voor de foto’s om de woning wat meer leven te geven, en de ander heeft de woning liever helemaal leeg. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de woning eerst leeg te ruimen voordat u met een makelaar in gesprek gaat.

Overhandigen sleutels aan ZSM

Op de dag van de ontruiming opent u de deur voor ons team en overhandigd u de sleutels aan de uitvoerder. De uitvoerder zal nogmaals een rondje met u door de woning lopen om alle werkzaamheden na te lopen om er zo zeker van te zijn dat alles goed en duidelijk staat genoteerd. Eventuele op- of aanmerkingen kunnen zo op het laatste moment nog kenbaar worden gemaakt. U kunt ons uiteraard ook de sleutels vooraf geven zodat u op de dag van de ontruiming niet naar de woning hoeft te komen om de deur te openen.

Oplevering van de woning

Zodra de woning bijna leeg en bezemschoon is zal onze uitvoerder u ruim van te voren bellen om aan te geven op welk tijdstip u kunt langskomen om de woning op te leveren. De uitvoerder loopt met u door de gehele woning om samen alle werkzaamheden die zijn verricht te doorlopen en te controleren. Pas als u volledig tevreden bent met het eindresultaat tekent u de eindoplevering en krijgt u de sleutels terug in ontvangst. In geval van een huurwoning kunt u er ook voor kiezen dat wij de woning namens u opleveren aan de verhuurder / woningbouwvereniging. Zo bent u er 100% zeker van dat de woning zonder problemen en bijkomende kosten wordt opgeleverd.

Wat gebeurd er met de inboedel uit de ontruiming?

Inpakken en sorteren:

Alle spullen en inboedel worden gesorteerd, ingepakt en klaargezet. Tijdens het sorteren wordt er gekeken of de spullen en inboedel donatiewaardig, recyclebaar of restafval zijn. Zo kunnen de wagens efficiënt geladen worden om de spullen zo snel en duurzaam mogelijk naar hun nieuwe bestemming te brengen.

Doneren aan goede doelen:

Wij werken nauw samen met diverse goede doelen om zoveel mogelijk spullen en inboedel te kunnen doneren. Door deze spullen en inboedel te doneren aan diverse goede doelen en hulporganisaties dragen wij ons steentje bij aan de samenleving en voorkomen we het onnodig vernietigen van deze spullen en de uitstoot die daarbij vrij komt

Recycling:

Alle spullen en inboedel die niet donatiewaardig zijn maar wel recyclebaar, worden gesorteerd op materiaal en grondstof. Denk hierbij aan papier, metaal, glas, groenafval, hout, kunststof, puin en steen. Deze materialen en grondstoffen worden door ons direct gebracht naar het recyclestation.

Afvalverwerking:

Wat overblijft aan diverse materialen en spullen die niet recyclebaar of donatiewaardig zijn worden afgevoerd naar het afvalverwerkingsstation. Door dit hele proces zorgen wij ervoor dat er zo min mogelijk eindigt bij de afvalverwerking. Dit scheelt zowel in afvalkosten als in co2 uitstoot.

Inboedel opkopen / Waardevolle spullen

Het kan zijn dat u nog waardevolle inboedel heeft staan in de woning zoals witgoed, high end meubels of antiek. Tijdens de offerte wordt er gekeken welke spullen nog van waarde zijn en hoeveel deze waard zijn. Wij zullen dan een bod uitbrengen op de spullen en dit bod in mindering brengen op de eindfactuur mits deze spullen er nog staan tijdens de ontruiming. Mocht u dus veel waardevolle spullen in huis hebben ter overname, kan het voorkomen dat de spullen de kosten van de woningontruiming dekt.

Verloren items

Alle waardevolle en dierbare spullen die u of de familie over het hoofd hebben gezien worden door ons apart gehouden en voor u bewaard. Het komt nog wel eens voor dat we een trouwring of oude foto’s tegenkomen die nog emotionele waarde hebben. Vaak zijn dit spullen die al lange tijd kwijt zijn maar toch nog ergens onder verstopt zitten. Bij de oplevering van de woning worden de gevonden items aan u overhandigd.

Verwijderen van de vloeren en trapbekleding

Nadat alle spullen en inboedel de woning uit zijn beginnen wij met het verwijderen van de vloeren en trapbekleding. Ingeval van een koopwoning mag de stoffering in de meeste gevallen blijven liggen en gaat dit mee met de verkoop. Bij een huurwoning dient de vloer echter altijd verwijderd te worden tenzij deze wordt overgenomen door de nieuwe huurder. ZSM Woningontruiming is specialist in het verwijderen van alle soorten vloeren en trapbekleding. Wij beschikken over de juiste machines en expertise om elke vloer of trap weer kaal op te leveren.

Verwijderen van spijkers, schroeven en pluggen

Alle spijkers, schroeven en pluggen worden zorgvuldig verwijderd, De gaten worden vervolgens netjes opgevuld. Het kan wel is voorkomen dat de verhuurder de gaten liever zelf opvult. In een koopwoning wordt het vaak aangeraden deze te laten zitten.

Verwijderen van lampen en elektra

Lampen en zelfgeplaatste elektra worden verwijderd in geval van een huurwoning. Op alle elektrapunten worden vervolgens kroonsteentjes geplaats en indien nodig een afdekplaatje op de lichtpunten waar deze ontbreekt. Bij een koopwoning wordt aangeraden alleen de hanglampen te verwijderen aangezien deze vaak in de weg hangen omdat er normaal gesproken een tafel of dergelijke onder stond. We vervangen de hanglampen door verhuisfittingen zodat er nog wel voldoende licht in de woning is voor eventuele bezichtigingen.

Tuinwerkzaamheden

De tuin wordt volledig leeggeruimd en indien nodig ook opgeschoond. Denk hierbij aan onkruid, groenaanslag of overwoekerende bomen. We zorgen ervoor dat het onkruid, mos en groenaanslag wordt verwijderd en de bomen en planten worden gesnoeid. De tuin dient er netjes en onderhouden uit zien voor de oplevering aan de verhuurder. Voor een koopwoning is een nette en onderhouden tuin bevorderend voor de verkoop.

Sloopwerkzaamheden

Zelf aangebrachte constructies, schuurtjes of bijvoorbeeld steenstrips worden verwijderd als de verhuurder / woningbouwvereniging dit eist. ZSM Woningontruiming is VCA Gecertificeerd en gespecialiseerd in het slopen en afbreken van diverse constructies en objecten. Sloopwerkzaamheden worden door ons altijd met beleid uitgevoerd om ervoor te kunnen zorgen dat na onze werkzaamheden zo min mogelijk hersteld of voorbereid hoeft te worden voor de vervolg werkzaamheden.

Altijd bezemschoon opgeleverd

Zodra wij klaar zijn met alle werkzaamheden worden de ruimtes zowel binnen als buiten bezemschoon opgeleverd. Ingeval van een koopwoning met vloerbedekking halen wij uiteraard de stofzuiger er nog overheen. Hoe dan ook wordt de ruimte altijd netjes achtergelaten. Indien nodig kunnen wij de woning ook grondig schoonmaken.

Schoonmaakwerkzaamheden

Soms is enkel bezemschoon opleveren niet voldoende. Het volledig schoonmaken en poetsen van de woning is zowel voor de verkoop als voor de oplevering van een huurwoning noodzakelijk. Verhuurders en woningbouwverenigingen eisen dat de woning volledig schoongemaakt wordt opgeleverd. Voor de verkoop is een schone en frisse woning bevorderend voor de verkoop. Wie stapt er nou niet liever in een schone woning?

Gegarandeerd een professionele ontruiming en oplevering

Met ZSM Woningontruiming bent u gegarandeerd van een professionele en soepele ontruiming. Op alle door ZSM Woningontruiming verrichte werkzaamheden telt een oplevergarantie. Zo bent u er zeker van dat de woning netjes en zonder bijkomende kosten opgeleverd wordt aan de verhuurder.

Gratis vrijblijvende offerte aanvragen

ZSM Woningontruiming verzorgt kortom alles omtrent het gereed maken van de woning voor oplevering aan de verhuurder of voor de verkoop. Dit wordt gedaan op een professionele, duurzame en discrete manier.

Benieuwd wat ZSM Woningontruiming voor u kan betekenen of heeft u nog andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk onze reviews:

Bekijk alle reviews >

Bekend van: